Logo UHasselt

menu

IMOB


Actueel

IMOB

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

EU-project Track & Know verhoogt efficiëntie van Big Data-applicaties.    10 jul 2018

EU-project Track & Know verhoogt efficiëntie van Big Data-applicaties.
10 jul 2018

Instituut voor Mobiliteit (IMOB) ontwikkelt toolbox om big-datagegevens te visualiseren.

Track & Know krijgt financiering van het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie. Het consortium van 14 partners uit 9 verschillende landen ging in januari van start. Sindsdien heeft een team van toponderzoekers en vertegenwoordigers van de industrie een vliegende start gemaakt. Dit 3-jarig project focust op het onderzoeken, ontwikkelen en exploiteren van een nieuw softwarekader om de efficiëntie te verbeteren van Big Data-applicaties in de sectoren transport, mobiliteit, (motorvoertuigen)verzekering en gezondheidszorg. Daarnaast beoogt het project de ontwikkeling van gebruikersvriendelijke toolboxen voor de aangehaalde sectoren na een efficiëntiecontrole in realistische pilootprojecten.

IMOB-UHasselt is één van de onderzoekspartners in het project en is mee verantwoordelijk voor de ontwikkeling van methoden om Big Data te analyseren en visualiseren zodanig dat de gebruiker de data beter begrijpt. IMOB staat verder ook in voor de communicatie en de bredere verspreiding van de vorderingen van dit project.

Wat zijn Big Data?

We praten over Big Data bij het nemen van beslissingen met behulp van grote hoeveelheden gegevens die blijven toenemen. De omvang, verscheidenheid en snelheid van deze gegevens, maken opslag en verwerking ervan met traditionele database- en verwerkingssystemen onmogelijk. Sectoren zoals gezondheidszorg en transport hebben baat bij Big Data-verwerking door via deze data trends te identificeren die de kosten en de CO2-voetafdruk van verschillende diensten kunnen verlagen en de tevredenheid van de consument kunnen verbeteren. Via locatie gebonden gegevens die zijn verzameld door slimme apparaten (zoals auto's, black-boxen, medische controlesystemen) in combinatie met andere openbare en eigen datasets (bijvoorbeeld socio-demografische samenstellingen, omgevingssensoren, weerinformatie …) kunnen verschillende systemen en processen worden geoptimaliseerd .

Hoe zal Track&Know een verschil maken in de samenleving? Het Consortium Perspectief

Dr. Ibad Kureshi, Inlecom Systems (projectcoördinator): Track & Know ontwikkelt nieuwe technologieën en benaderingen met betrekking tot Big Data. Denk aan toepassingen in intelligente mobiliteitsdiensten; autonome, verbonden en gedeelde voertuigtechnologieën; gezondheidszorg; voorspellend onderhoud, financiën en verzekeringen ... We ontwikkelen gebruiksvriendelijke toolboxen voor intelligente en geïntegreerde diensten om veiligheidsvoorspellingen te maken. Dit kan bijdragen tot het vermijden van botsingen, het optimaliseren van noodmaatregelen en / of het managen van ongevallen, het voorkomen van het achteruitgaan van rijvaardigheid, aanpasbare verzekeringsdiensten .... Ons doel is om de wijze te veranderen waarop visualisatietechnieken gegevens toegankelijk maken op een manier die mensen begrijpen.

Prof. dr. Ansar Yasar, IMOB-UHasselt (project partner): “Het verbeteren van de efficiëntie en het faciliteren van het gebruik van Big Data is een absolute meerwaarde voor de samenleving. Wij, als IMOB-UHasselt, nemen hier graag aan deel. Onze bijdrage richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van een toolbox om tijd-ruimte gegevens te visualiseren en op de communicatie over de voortgang en realisaties van het project.”

Toponderzoekers uit verschillende sectoren passen hun expertise toe op Big Data

Track & Know brengt interdisciplinaire partners uit de transport-, verzekerings- en gezondheidssector, de academische wereld en onderzoek samen met gebruikers en partners die gegevens verstrekken, gericht op echte en door de gebruiker gedefinieerde uitdagingen. Het complementaire onderzoeksteam heeft een bewezen staat van dienst en voert onderzoek uit van hoge kwaliteit. Binnen dit project combineren ze hun expertise om voor de markt relevante resultaten te behalen met een aanzienlijk exploitatiepotentieel. Prof. dr. Yannis Theodoridis, UPRC (onderzoekscentrum van de universiteit van Piraeus): "We pakken de problemen aan die voortvloeien uit het autovervoer in moderne grootstedelijke gebieden en vergroten het contextuele bewustzijn over stedelijke mobiliteit door intelligente informatie en voorspellende analyses te leveren aan gebruikersgroepen, belanghebbenden en stadsmanagers."

Meer informatie over het project: https:///trackandknowproject.eu

Contactpersoon voor meer infomatie:

Projectcoördinator
Dr. Ibad Kureshi
Senior Research Scientist – Inlecom Systems
Square de Meeus 38/40,
Brussels, 1000, Belgium
ibad.kureshi@inlecomsystems.com

IMOB-UHasselt projectleider
Prof. dr. Ansar Yasar
Instituut voor Mobiliteit (IMOB) – Universiteit Hasselt
Wetenschapspark 5 bus 6
3590 Diepenbeek
Ansar.yasar@uhasselt.be
GSM: +32 486 93 29 57