IMOB

Eurovelo and Cycling Tourism Conference: call for abstracts    8 jun 2018

Eurovelo and Cycling Tourism Conference: call for abstracts
8 jun 2018

Op 26, 27 en 28 september 2018 organiseert Toerisme Limburg samen met ECF de Europese Eurovelo and Cycling Tourism Conference. Tijdens deze conferentie komen professional uit de toerisme- en fietstoerisme sector uit heel de wereld samen. Het thema van dit jaar? “Beleving”! Tijdens het congres worden plenaire sessies georganiseerd rond verschillende onderwerpen. Hiervoor werd een call for abstract uitgeschreven. Wil u uw ideeën delen tijdens het congres? Dien dan uw voorstel in voor 21 juni!

De European Cyclists’ Federation (ECF) is opgericht in 1983 met 1 doelstelling: de fiets promoten als een duurzaam transport- en recreatie middel. De roost van de federatie liggen in Europa maar de uitdagingen die ze hebben beperkt zich niet tot de Europese grenzen.

De ‘European Cycle Route Network’ (of Eurovelo) is een van de projecten van ECF. De doelstelling van het project is de creatie en de promotie van een volledig Europees fietsroutenetwerk (het Eurovelo netwerk) dat het volledige Europese continent moet doorkruisen en verbinden.

Eurovelo and Cycle Tourism Conference
ECF heeft de Belgische provincie Limburg geselecteerd om de vierde editie van deze conferentie te organiseren. Deze conferentie wordt om de 2 jaar georganiseerd en dit jaar gaat ze door van 26 tot 28 september 2018.

Doelstelling is om professionals uit de toerisme- en fietstoerisme sector uit Europa en de rest van de wereld samen te brengen om te praten over deze groeiende markt.  Deze sector biedt werk aan zo’n 600.000 Europeanen en genereert een jaarlijkse, economische impact van meer dan €44 miljard aan de Europese economie.

Experience the unique
De focus van het congres ligt op het thema ‘beleving’. Fietstoerisme is en blijft de ‘core business’ van ECF. Ruim 20 jaar geleden werd het knooppuntfietsen in Limburg namelijk uitgevonden en vandaag investeren we - met projecten zoals Fietsen door het Water - in een extra belevingslaag bovenop het bestaande fietsroutenetwerk om koploper te blijven. Bedoeling van het congres in om te bekijken hoe innovatie het fietstoerisme kan versterken.

Tijdens het congres worden plenaire sessies ingericht rond diverse thema’s:

• Experiences – Innovation
  • Cycling hardware – Cycle highways
  • Marketing and Promotion
  • Experiences – Developing successful cycle tourism products
  • Cycling hardware – Innovation
  • Sustainable Tourism – Combining bicycles with public transport

Meer info vindt u op de website.

Call for abstracts
Voor deze plenaire sessies werd een call for abstracts uitgeschreven. Heeft u een fietsinnovatieproject dat u wil delen met fietsprofessionals? Of zou u graag uw cycling hardware ideeën delen met een internationaal netwerk? Dien dan uw voorstel in via de congreswebsite!

De deadline voor indiening: 21 juni 2018!