IMOB

Harry Timmermans ontvangt eredoctoraat UHasselt    1 mrt 2018

Harry Timmermans ontvangt eredoctoraat UHasselt
1 mrt 2018

Op 30 mei zal UHasselt zeven eredoctoraten uitreiken. Een van deze gloednieuwe eredoctoren is Harry Timmermans. Hij werd genomineerd door de School voor Mobiliteitswetenschappen. Tijdens de Dies Natalis ontvangt hij samen met Serge Abiteboul, Susanne Baer, John Goddard, Tehuda Shoenfeld, Ayodhya Tiwari en Joëlle Tuerlinckx zijn diploma én medaille tijdens een ceremonie op campus Diepenbeek.

De Dies Natalis (‘geboortedag’) zal dit jaar wat feestelijker verlopen dan anders, want UHasselt viert in 2018 haar 45ste verjaardag. Rector Luc De Schepper: “De nieuwe eredoctoren bestrijken ons hele onderwijs- en onderzoeksspectrum. Maar ze belichamen ook onze ambitie – een universiteit wiens studenten, alumni, onderzoekers, en medewerkers zich diepgaand engageren in en voor de samenleving.”

Harry Timmermans (Technische Universiteit Eindhoven) heeft zijn sporen verdiend met onderzoek rond de ontwikkeling en applicatie van innovatieve rekenmodellen en ICT voor urban planning en mobiliteit. Op zijn naam staan meer dan 500 publicaties.

Lees het volledige persbericht hier