IMOB

IMOB

GEZOCHT - Personen met een beperking die een mobiliteitsdrempel ervaren bij verplaatsingen naar sportlocaties    5 mrt 2019

5 mrt 2019

EXTERNE CONTACTPERSOON

Erik Berghuis (Instituut voor Mobiliteit - UHasselt )

riekohenderik.berghuis@student.uhasselt.be

Het Instituut voor Mobiliteit (IMOB) van de Universiteit Hasselt doet in samenwerking met G-sport Vlaanderen vzw onderzoek naar mobiliteitsdrempels die mensen met een beperking ervaren om zich naar de sportlocatie te begeven, en hoe deze drempels kunnen worden weggenomen. Voor het onderzoek worden focusgroepen georganiseerd, met elke focusgroep voor een specifieke doelgroep van personen met een beperking.

In elke focusgroep zullen we in een kleine groep van 7-10 deelnemers bespreken wat uw ervaringen hierover zijn. In onderstaande afbeelding kunt u zien of u aan het profiel voldoet om deel te nemen aan de focusgroepen.

De focusgroepen vinden plaats op volgende data:

• Fysieke beperking (stappend): woensdag 27 maart
  • Fysieke beperking (rolstoelgebonden) en visuele beperking: vrijdag 29 maart
  • Verstandelijke beperking en ASS: dinsdag 2 april

Qua tijdstip kunt u uw voorkeur doorgeven voor een van volgende opties:

• 13u30-15u30
  • 16u-18u
  • 18u-20u

We contacteren u zo snel mogelijk met het definitieve tijdstip.

Locatie: Dirk Boutsgebouw, VAC in Leuven (nabij NMBS-treinstation), Diestsepoort 6, 3000 Leuven. U ontvangt een kilometervergoeding (indien u met de wagen komt) of een vergoeding voor de openbaar vervoerskosten.

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen? Gelieve u dan aan te melden voor 14 maart via riekohenderik.berghuis@student.uhasselt.be. Indien u vragen hebt hierover, of meer informatie wenst over het onderzoek, kan u ook steeds contact opnemen.

Gelieve in uw aanmelding ook volgende informatie op te geven:

- Uw geslacht, leeftijd en woonregio (landelijk of stedelijk);

- Of u in clubverband of individueel sport, of dit zou willen doen;

- Uw gebruikelijke vervoerswijze (openbaar vervoer, deur-tot-deurvervoer, autopassagier);

- Uw contactgegevens;

- Gelieve ook het type beperking en het hulpmiddel te vermelden.

Indien u wenst deel te nemen aan het onderzoek maar niet in staat bent om zich naar de focusgroep te verplaatsen, mag u ook met ons contact opnemen. We bekijken dan gezamenlijk of we uw input op een andere manier kunnen verzamelen.

U wordt zo snel mogelijk gecontacteerd om uw deelname te bevestigen, en om u het finale tijdstip van de focusgroep door te geven. Alvast bedankt voor uw medewerking.