IMOB

De heer Davy JANSSEN

32-11-268526

davy.janssen@uhasselt.be

Route2school, een realisatie van het Instituut voor Mobiliteit (UHasselt) en haar spinoff Abeona Consult BVBA, is genomineerd voor de Belfius Smart Belgium Awards 2018. Smart Belgium zet jaarlijks innovatieve projecten in de kijker die oplossingen zoeken én vinden voor actuele, maatschappelijke uitdagingen. Dat doet Route2school zeker en vast! Zij streven naar een verkeersveilige woon-schoolverplaatsing voor elk kind. In de categorie ‘Smart Care’ zijn er 9 andere kanshebbers. Online stemmen voor de publieksprijs kan tot en met 17 april, 23.59 uur.

Route2school: wat en hoe

Route2school helpt scholen en gemeenten op weg naar een verkeersveilige schoolomgeving. Dit gebeurt door de verkeersveiligheid op schoolroutes en in de schoolomgeving grondig te analyseren en informatie over het verplaatsingsgedrag van leerlingen te verzamelen. Deze info wordt vervolgens vertaald naar een gebruiksvriendelijke digitale schoolroutekaart en een aantal concrete aanbevelingen die de veiligheid verhogen.

Een noodzaak, want vier op tien kinderen die betrokken zijn bij een verkeersongeval, zijn op weg van en naar school. Ruim negen op tien van deze ongevallen gebeuren buiten de onmiddellijke schoolomgeving, op de schoolroute. Bovendien is 80% van de kinderen tussen zes en veertien jaar bang in het verkeer. Route2school wil deze situatie aanpakken en helpt scholen en gemeenten in drie stappen, van analyse over een digitale schoolroutekaart tot actieplan, naar een verkeersveilige schoolomgeving voor elke leerling.

Meer info over Route2school vind je op www.route2school.be .

Stem nu online voor de publieksprijs

Een vakjury zal bepalen wie aan de haal gaat met de Smart Care Award 2018, maar voor de publieksprijs geeft een online stemming de doorslag. Tot en met 17 april (23.59 uur) kan je online jouw stem uitbrengen op de Route2school-pagina.

Info Smart Belgium Awards 2018 : www.smartbelgium.belfius.be

Alvast bedankt voor jouw stem!