Logo UHasselt

menu

IMOB


Actueel

IMOB

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

European Road Infrastructure Congress

European Road Infrastructure Congress
PRAKTISCH

18 okt 2016 - 20 okt 2016


Op dinsdag 18 oktober 2016 gaat de eerste editie van de European Road Infrastructure Congress van start. Het driedaagse congres vindt plaats in Leeds (UK) en brengt Europese academici, beleidsmakers, onderzoeksinstituten en wegbeheerders van over het hele continent samen om kennis op te doen en uit te wisselen.

Realisatie van weginfrastructuur, verkeersveiligheid en infrastructurele aanpassingen. Dat zijn de vier thema’s die in het congres aan bod komen. Hoe kunnen technologische ontwikkelingen, nieuwe modellen en innovaties in vervoerstechnologieën Europa helpen om het aantal verkeersdoden met 50% te reduceren?

Het Instituut voor Mobiliteit (IMOB, UHasselt) steunt dit event en zal er een studie presenteren.

  • Kristof Mollu, Kris Brijs, Marc Geraerts, Katrien Declercq, Joris Cornu, Tom Brijs - Simulator study on the influence of an illuminated digital billboard on driving behaviour with a focus on variable display time and distance from a pedestrian crossing

    Verlichte reclameborden die bewegende boodschappen afbeelden. Ze springen meteen in het oog en zijn dus ongetwijfeld efficiënte aandachtstrekkers. Steeds meer bedrijven en handelaren zetten op dat medium in. Nu de borden vaker in het Vlaamse straatbeeld opduiken, worden er vraagtekens geplaatst bij de impact van die borden op de verkeersveiligheid. Leiden de verlichte reclameborden bestuurders af? Heeft weergavetijd van de reclameboodschap een invloed op het kijk- en rijgedrag? Speelt de locatie een rol? Op de conferentie in Leeds zal Prof. dr. Tom Brijs de resultaten bespreken die uit het rijsimulatoronderzoek voortvloeiden.

Meer informatie

http://www.eric2016.eu/