Logo UHasselt

menu

IMOB


Actueel

IMOB

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Themadag 'Technologie in de zorgsector'

Themadag 'Technologie in de zorgsector'
PRAKTISCH

20 okt 2016 09.00 uur - 14.00 uur


Zuyd Hogeschool, Nieuw Eyckholt 300, Heerlen (Nederland)

Door de vergrijzing zal het aantal zorgbehoevende ouderen toenemen. De druk op opvangcapaciteit zal stijgen en de behoefte om langer thuis te wonen, dringt zich op. Technologie speelt een cruciale rol om die verhoogde druk op de zorgsector op te vangen en langer thuis wonen te faciliteren. Kom op donderdag 20 oktober 2016 naar de themadag 'Technologie in de Zorg' en maak kennis met de beschikbare hulpmiddelen en technologieën die in de zorg gebruikt worden. De themadag vindt plaats in Haarlen (Nederland).

Prof. dr. Ellen Jongen (IMOB, UHasselt) zal aanwezig zijn en er het platform Viamigo voorstellen. Viamigo biedt de ideale oplossing voor mensen die problemen ondervinden wanneer ze alleen reizen, en dus meestal onder begeleiding van een familielid, vriend of vrijwilliger reizen. Dankzij Viamigo kunnen zij ook zonder begeleider op pad. Een coach (zorgverlener, mantelzorger, vriend of familielid) houdt vanop een afstand én in realtime een oogje in het zeil. Hulp is dus steeds binnen handbereik. An Neven, onderzoeker bij IMOB: "Met onze mobile service Viamigo willen we het zelfvertrouwen versterken van mensen die angst hebben om alleen te reizen. Wie Viamigo gebruikt, weet dat hij op elk moment hulp kan inroepen. Dat stelt uiteraard gerust." 

Kan je op 20 oktober 2016 niet naar de themadag komen, maar ben je wel benieuwd naar de functionaliteiten van Viamigo? Neem dan al snel een kijkje op de website www.viamigo.be of neem contact op met an.neven@uhasselt.be.