Logo UHasselt

menu

IMOB


Actueel

IMOB

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Internationale workshop ABMTRANS ‘17

Internationale workshop ABMTRANS ‘17
PRAKTISCH

16 mei 2017 - 19 mei 2017


Rua S. Fernando, 9100-157 Santa Cruz, Madeira, Portugal


CONTACTPERSOON

Prof. dr. ir. Ansar YASAR

32-11-269138

ansar.yasar@uhasselt.be


Op dinsdag 16 mei 2016 gaat de achtste editie van het internationale congres ANT van start. Het vierdaagse congres vindt plaats in Madeira (Portugal) en brengt wetenschappers, ingenieurs en managers van over de hele wereld samen rond het thema ‘Ambient Systems, Networks and Technologies’ en dit tijdens een achttiental workshops.

Het Instituut voor Mobiliteit organiseert een van de workshops, namelijk ABMTRANS (Agent-based Mobility, Traffic and Transportation Models, Methodologies and Applications). Tijdens die workshop, die dit jaar voor de zesde keer doorgaat, debatteren onderzoekers over ‘on-going research’ binnen het domein van activiteiten-gebaseerde verkeers- en vervoersmodellen. Wat zijn de laatste nieuwe technologische ontwikkelingen?

Papers indienen kan nog tot en met zaterdag 28 januari 2017. Alle papers worden na afloop van het congres door Elsevier Science gepubliceerd op het elektronische platform Procedia Computer Sciences.

Over Madeira

Madeira is doorheen het hele jaar een populaire vakantiebestemming met unieke bestemmingen zoals het UNESCO Werelderfgoed Laurisilva. Het Portugese eiland wordt ook wel het bloemeneiland genoemd omwille van de vele exotische bloemen die er in het wild groeien. Jaarlijks lokt de bloemenpracht ongeveer één miljoen toeristen. Madeira kent een mild climaat en is ook beroemd om haar wijn en historisch-culturele waarde. Funchal, de pittoreske hoofdstad van Madeira, ligt in het zuidwesten van het eiland en is een van de meest populaire havens voor luxejachten en cruiseschepen. Hoewel Madeira bij Europa hoort, ligt het eiland slechts een steenworp van de Afrikaanse kust (520 km), terwijl het ongeveer 1000 km van de Europese continent verwijderd is.

Meer informatie

Meer informatie over ANT 2017: http://cs-conferences.acadiau.ca/ant-17/

Meer informatie over ABMTRANS ’17: https://www.uhasselt.be/UH/IMOB-EN/IMOB_EN-Education/ABMTRANS.html