Logo UHasselt

menu

IMOB


Over IMOB

Business and partnerships

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

REALISATIES

FEATHERS doet intrede in East Hampshire District Council (VK)

In 2010 ontwikkelde IMOB het activiteiten-gebaseerde transportmodel FEATHERS. Het model is volledig operationeel in Vlaanderen en geniet al enige tijd internationale aandacht (Seoul, Slovenië). Dankzij de inspanningen van de Business Development unit wordt dit geavanceerde model uitgerold in East Hampshire District (UK). Het transportmodel biedt voordelen aan beleidsmakers en stedenbouwkundigen, omdat het verplaatsingen simuleert én daarbij het volledige dag- en activiteitenpatroon van een individu in kaart brengt.

Kruisbestuiving tussen FEATHERS- en MATSIM-team (TU Berlin)

MATSim staat voor Multi-Agent Transport Simulation. Het framework heeft raakvlakken met het activiteiten-gebaseerde transportmodel FEATHERS, dat IMOB ontwikkelde. De business development unit bracht beide teams met elkaar in contact. Sindsdien werkten ze al nauw samen binnen grote projecten (bv. Smart-PT), doctoraatsonderzoeken en onderwijsactiviteiten.

BD organiseert jaarlijks internationale workshop ABMTRANS

De business development unit organiseert jaarlijks de workshop ‘Agent-Based Mobility, Traffic and Transportation Models, Methodologies and Applications’ op de internationale ANT-conferentie. Tijdens die workshop debatteren onderzoekers over ‘on-going research’ binnen het domein van activiteiten-gebaseerde verkeers- en vervoersmodellen. 

BD haalt samenwerking tussen IMOB en TransInfo (UBuffalo) binnen

In 2015 ondertekende IMOB een Memorandum of Understanding met het Institute for Sustainable Transportation and Logistics (ISTL) van de Universiteit van Buffalo (VS). Met die overeenkomst maakte de Business Development unit de weg vrij voor een nauwe samenwerking op vlak van mobiliteitsonderzoek en –onderwijs (bv. GIS-routeplanning, modellering van verkeerscongestie, uitwisseling van studenten).

IMOB helpt de luchtkwaliteit in Europese steden te verbeteren

Vanuit de BD-unit verwierf IMOB het iSCAPE-project ‘Improving the Smart Control of Air Pollution in Europe’. Met dat project dragen we ertoe bij de luchtkwaliteit en controle op CO2-uitstoot in Europese steden te integreren en te verbeteren. We vertrekken vanuit de ‘Living Lab’ approach, waarbij we een netwerk van meetstations voor luchtkwaliteit (vast/mobiel) opstellen en de effecten van interventies op de buurt evalueren. We streven naar een ‘smart city’ door duurzame en passieve luchtzuiveringssystemen te ontwikkelen, het beleid aan te passen en initiatieven tot gedragsverandering te nemen.

Efficiënte boodschappen op dynamische informatiepanelen: een casestudy in Saoedi-Arabië

Het Koninkrijk Saoedi-Arabië plaatste recent dynamische informatiepanelen naast grote verkeersaders. Door bestuurders via de panelen proactief te informeren wil het land file- en veiligheidsproblemen aanpakken. IMOB onderzocht hoe de boodschappen moeten worden vormgegeven, zodat het verkeer optimaal en vlot zal doorstromen.

IMOB implementeert verkeersveiligheidscorridor in Muscat (Oman)

Ons uitgebreid netwerk zorgde ervoor dat IMOB in Muscat (Oman) een verkeersveiligheidscorridor zal implementeren. Die verkeersveiligheidscorridor moet er het aantal slachtoffers en letsels als gevolg van verkeersongevallen doen dalen. We delen onze kennis over verkeersveiligheid met beleidsmakers en lokale partijen van verschillende achtergronden.