Logo UHasselt

menu

IMOB


Valorisatie

Spin-offs

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

SPIN-OFFS

De volgende 2 spin-offs zijn ontstaan binnen IMOB:

ABEONA consult is een spin-off van het Instituut voor Mobiliteit van de Universiteit Hasselt en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van slimme producten, software en services op het gebied van mobiliteit en verkeersveiligheid.

ABEONA focust op het verzamelen van gegevens van de menigte (= crowdsourcing). Wij maken toepassingen (mobiele of web) die zijn gelinkt aan het generieke crowdsourcing-platform dat wordt ontwikkeld binnen IMOB. Onze specialiteit is het verzamelen van mobiliteitsgegevens. We analyseren mobiliteitsproblemen en samen met de menigte proberen we een oplossing te vinden voor deze problemen. Tot slot maken we een beoordeling op basis van een analyse van de verzamelde gegevens en geven we advies over hoe de mobiliteitssituatie kan verbeterd worden.

Meer informatie: http://www.abeonaconsult.com/

 

DriveSimSolutions (DSS) is een spin-off van het Instituut voor Mobiliteit van de Universiteit Hasselt en is gegroeid uit meer dan 10 jaar ervaring in het domein verkeersveiligheid, gefundeerd op een track record in fundamenteel en toegepast onderzoek. DSS is een bekwame R&D en systeem integratie partner in het domein van rijsimulatie.

Meer informatie: http://www.drivesimsolutions.com/