Afgestudeerden Industriële Wetenschappen getuigen - UHasselt

Afgestudeerden Industriële Wetenschappen getuigen

Al snel werd ik gebeten door de passie voor technologie

“Als kleuter kreeg ik van mijn ouders een eigen computer. Zo werd ik er al op jonge leeftijd erg handig mee. Door het ontwerpen van lichtshows voor Halloween, kwam ik in contact met programmeren en elektronica. Al snel werd ik gebeten door de passie voor technologie. De keuze voor industrieel ingenieur lag dan voor de hand. Ik wou naast een theoretische basis ook meteen praktisch aan de slag gaan.”

“Na mijn studies als industrieel ingenieur, heb ik een extra master in Innovation & Entrepreneurship gevolgd. Hier leerde ik hoe ik technologische ontwikkelingen kon vertalen naar een commercieel product en een concreet businessplan. Het was een ideale aanvulling op mijn technische opleiding en heeft ervoor gezorgd dat ik zowel op business als technisch vlak kan meedenken.”

“Momenteel werk ik aan een project bij Nipro Europe, een bedrijf gespecialiseerd in medische apparatuur, in Mechelen. Het doel is om een strategisch innovatieplan te schrijven over hoe ze IoT (Internet of Things), machine learning en artificiële intelligentie kunnen implementeren in hun producten en organisatie. Daarnaast organiseer ik als zelfstandige in bijberoep en oprichtster van Codigo+ educatieve activiteiten om mijn passie voor technologie te delen met kinderen en jongeren. Dit onder de vorm van zomerkampen.”

Céline Cuypers, industrieel ingenieur elektronica-ICT

Geen enkele dag is dezelfde

“Ik wist na het middelbaar nog niet per se welke richting ik uit wou. Het gemeenschappelijk programma in de opleiding sprak mij aan. Het gaf me een goed inzicht in welke vakken ik graag deed en welke mij minder lagen. Hierdoor kon ik een juiste keuze maken.”

“Ik ben nu een jaar aan de slag als werfleider bij Martens Wegenbouw. Ik had na het afstuderen het gevoel dat ik de bouw pas zou leren kennen na een paar jaar praktijkervaring. Daarom ben ik de werf opgegaan. Ik zorg ervoor dat alle materiaal op tijd op de werf is, dat de plannen uitgezet worden op het veld, dat planningen gemaakt en opgevolgd worden, ik maak vorderingsstaten op. Geen enkele dag is dezelfde.”

Inez Schoenaerts, industrieel ingenieur bouwkunde

Geen twijfel mogelijk: ik zou industrieel ingenieur worden

“Ik wist al op vrij jonge leeftijd dat ik een technisch gerichte opleiding wou volgen. Daarom veranderde ik op mijn 15 van Latijn naar Industriële Wetenschappen. Die overgang is me zo goed meegevallen dat ik toen niet meer twijfelde: ik zou industrieel ingenieur worden.”

“Na mijn afstuderen kon ik meteen aan de slag als Packaging Engineer voor Scania Parts Logistics. Dit is het reserve-onderdelenmagazijn van Scania van waaruit reserve-onderdelen van Scania’s naar de hele wereld worden verzonden. Als Engineer heb ik verschillende taken waaronder ervoor zorgen dat elk onderdeel dat tot mijn assortiment behoort, juist verpakt wordt. Hierbij moet ik rekening houd met het verschillende parameters: materiaal, breekbaarheid, type … Ik zorg ook voor betere en nieuwere verpakkingen op basis van de behoefte van de klanten. Ik zit regelmatig samen met de verpakkingsingenieurs van andere Scania-afdelingen om verpakkingen doorheen het hele proces te bespreken en optimaliseren. Ook met de leveranciers heb ik vele contacten om de verpakking en de manier van aanleveren te bespreken. Dat maakt het een boeiende en variërende job. Je kan nooit voorspellen wat er op een dag allemaal gaat gebeuren.”

Brechtel Coox, industrieel ingenieur verpakkingstechnologie