Ben jij een toekomstige industrieel ingenieur? - UHasselt

Ben jij een toekomstige industrieel ingenieur?

 

Als student industriële wetenschappen…

  • ben je gefascineerd door het hoe, wat en waarom van technologie;
  • ben je geboeid door het volledige innovatieproces van vraag tot oplossing, van ontwerp tot product;
  • ben je een probleemoplosser die creatief en in teamverband aan de maatschappelijke uitdagingen van vandaag wil werken en via techniek het verschil wil maken;
  • ambieer je een veelzijdige job waarbij je verantwoordelijkheid kan opnemen en hiervoor de nodige communicatie- en managementskills wil verwerven;
  • volgde je in het secundair onderwijs bij voorkeur een ASO- of TSO-opleiding met een stevige wiskundige en/of wetenschappelijke basis (6 uur wiskunde is ideaal en met 4 uur wiskunde kan het lukken mits de nodige inzet en motivatie).

Goed om te weten
Een student in het hoger onderwijs wordt bestookt met een aantal belangrijke onderwijstermen. Hierbij een beknopt overzicht. Elke opleiding bestaat uit een aantal opleidingsonderdelen of vakken. De omvang van elk opleidingsonderdeel en ook van de hele bachelor- en masteropleiding wordt uitgedrukt in studiepunten (= SP). Een studiepunt is de maat voor de studietijd die een ‘doorsnee student’ besteedt aan een opleidingsonderdeel. Gemiddeld staat één studiepunt voor 27 uren studietijd, inclusief het bijwonen van en actief deelnemen aan colleges en labo’s, voorbereidingstijd en het studeren voor examens. Een opleidingsonderdeel telt minstens drie studiepunten, een bacheloropleiding heeft een omvang van 180 studiepunten. Een masteropleiding bestaat - afhankelijk van de opleiding - uit 60, 120 of meer studiepunten. Op www.uhasselt.be/FAQ vind je antwoorden op veelgestelde vragen in dit verband. 

Als student krijg je bij je eerste inschrijving in het hoger onderwijs een rugzak met 140 studiepunten, je leerkrediet. Bij je inschrijving in het hoger onderwijs gebruik je je studiepunten uit je rugzak en op het einde van het academiejaar vul je je leerkrediet terug aan met studiepunten van de opleidingsonderdelen waarvoor je geslaagd bent.


Meer informatie en voorbeelden op www.uhasselt.be/leerkrediet.