Start voorbereid aan je opleiding - UHasselt

Start voorbereid aan je opleiding

Twijfel je nog over je voorkennis? Dan bieden we je heel wat tools aan om je kennis te testen of bij te spijkeren.

Ijkingstoets

De ijkingstoets voor de opleiding industriële wetenschappen helpt je te achterhalen of je de vereiste achtergrond hebt in oa. wiskunde. Op basis van deze toets kan je een inschatting maken van je academische vaardigheden, je redeneerkennis en je motivatie.

Omwille van de huidige corona maatregelen wordt de verplichte deelname aan de ijkingstoets uitgesteld.De mogelijkheid wordt geboden om deel te nemen aan een niet verplichte online toets. De data en concrete aanpak hieromtrent zullen zo snel worden gecommuniceerd. Meer info kan je vinden op de website www.ijkingstoets.be of op https://iiw.kuleuven.be/toekomstigestudenten/ijkingstoets/wat-na-de-ijkingstoets

Opfriscursus (zomercursus wiskunde)

• eerstejaarsstudenten :  maandag 7, donderdag 10 en maandag 14 september telkens van 8u45-12u.
  • schakelstudenten: dinsdag 8, vrijdag 11 en dinsdag 15 september telkens van 8u45-12u.

Kan je kennis toch nog wat opgefrist worden voor je aan de opleiding start? Dan is een zomercursus misschien wel iets voor jou. Voor meer info: https://www.uhasselt.be/Voorkennis-wiskunde-voor-bachelors-in-de-industriele-wetenschappen

Online voorbereidingscursus wiskunde

• op eigen tempo

Als voorbereiding op de zomercursus of om op eigen tempo je kennis op te frissen, kun je bij KU Leuven aanmelden voor een Massive Open Online Course (MOOC), Basiswiskunde voor (startende) studenten. Deze MOOC houdt rekening met je eigen leerstijl en je persoonlijke voorkennis wiskunde en stemt de inhoud en het niveau van de cursus af op de noden van je vervolgstudie. Een sterke aanrader voor wie minder dan 6 uur wiskunde volgde in het middelbaar.

www.iiw.kuleuven.be/toekomstigestudenten/mooc-wiskunde

Introductiedag

Als nieuwe student word je voor de start van het academiejaar uitgenodigd voor een introductiedag, waar je in een relaxte sfeer kunt kennismaken met de campus, je proffen en je medestudenten. Zo voel je je vanaf de eerste dag toch al meteen een beetje thuis op de campus.