Logo UHasselt

menu

Informatica


Informatica

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

Explore the world, shape the future!

 

Wetenschapper en ingenieur van de 21ste eeuw

Kiezen voor wetenschappen is kiezen voor verwondering en nieuwsgierigheid, de passie om nieuwe dingen te ontdekken en onderzoeken. Hoe zit de wereld in elkaar? Hoe kunnen wetenschap en technologie bijdragen aan een innovatieve en duurzame toekomst? In een veranderende samenleving, waarbij kennis en innovatie steeds meer centraal staan, word je als wetenschapper voortdurend uitgedaagd en geïnspireerd. Wetenschappers en ingenieurs geven de toekomst vorm. Net dat maakt wetenschappen studeren zo boeiend!

En denk eraan, er is een stijgende nood aan wetenschappers en ingenieurs, want kennis en innovatie vormen de motor van de samenleving.

Wetenschappen aan de UHasselt

Aan de UHasselt nemen we je mee op een ontdekkingsreis in de fascinerende wereld van wetenschap en technologie, je verkrijgt nieuwe inzichten in de wereld en jezelf, en je verwerft een reeks vaardigheden die je wapenen voor de toekomst. De faculteit Wetenschappen biedt je de mogelijkheid om de wereld te ontdekken en de toekomst vorm te geven via hoog kwalitatief en gevarieerd onderwijs met een unieke combinatie van wetenschappelijke kennis, onderzoeksdeskundigheid en vaardigheden nuttig voor het latere beroepsleven.

Website faculteit Wetenschappen

*De Engelstalige masteropleiding Statistiek kan ondermeer aansluitend gevolgd worden na de bacheloropleidingen Biologie, Chemie, Fysica, Informatica en Wiskunde. Een rechtstreekse doorstroom naar de master Statistiek wordt aangeboden via Bio-wiskunde (een optie binnen de bachelor Wiskunde).