Logo UHasselt

menu

Ingenieurswetenschappen


Ingenieurswetenschappen

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

SAMENWERKING MET TU/E

Internationale ingenieurswetenschappen

De UHasselt en de TU/e hebben hun expertise op het gebied van wetenschappen en technologie gecombineerd in een unieke internationale ingenieursopleiding. Zo kun je na een bacheloropleiding in de wetenschappen aan de UHasselt rechtstreeks doorstromen naar de masteropleidingen aan de TU/e. Je behaalt dan het diploma Master in Chemical Engineering, Master in Applied Physics of Master in Industrial and Applied Mathematics. Ook verkrijg je de titel van ingenieur (ir), die gelijkwaardig is aan de titel van burgerlijk ingenieur.

Optimale start en solide basis Je start aan de UHasselt in de bacheloropleiding in de chemie, fysica of wiskunde, waarin een solide, gestructureerde basis in het betreffende studiedomein gelegd wordt. Deze kennis vul je aan met verbredende opleidingsonderdelen uit andere domeinen en enkele specifieke ingenieursvakken. Daarnaast is er ook ruime aandacht voor toepassingen en vaardigheden. Zo ben je uitstekend voorbereid op een vervolgmaster aan de TU/e.

Bovendien is aan de UHasselt de aansluiting op het secundair onderwijs optimaal. Het onderwijs vindt plaats in kleine groepen, je krijgt effectieve studiebegeleiding en je leert actief en zelfstandig studeren. Dit alles draagt bij aan een succesvol verloop van je studie.

Technische Universiteit Eindhoven

Where innovation starts

Topuniversiteit

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is gespecialiseerd in engineering science and technology en haar onderwijs geniet een uitstekende reputatie in Nederland en daarbuiten. Zo bekleedt de TU/e de 106de positie op de ‘Times Higher Education World University Ranking 2013-2014’ en de 157ste plaats op de ‘QS World University Ranking 2013’. De TU/e kwam in de ‘Keuzegids Universiteiten 2013’ ook als beste technische universiteit van Nederland uit de bus. Studeren aan de TU/e is met andere woorden studeren aan een topuniversiteit!

Gedreven en betrokken

Wetenschappelijke gedrevenheid en maatschappelijke betrokkenheid gaan binnen de TU/e hand in hand. De universiteit wil via haar onderwijs en onderzoek bijdragen aan de vooruitgang van de technologische wetenschappen en de ontwikkeling van technologische innovaties. De focus daarbij ligt vooral op de domeinen gezondheid, energie en mobiliteit.

Er zijn nauwe banden met de industrie, de medische sector, de bouw- en vervoerssector en verschillende overheidsinstellingen. Als afgestudeerde Master of Science van de TU/e ga je dan ook een afwisselende, uitdagende en maatschappelijk nuttige carrière tegemoet.

Technologisch hart van Nederland

De TU/e ligt in toptechnologieregio Brainport, het technologisch hart van Nederland. Er zijn veel goede relaties met hightechbedrijven en organisaties in de regio. Daar pluk je de vruchten van bij opdrachten, stages, afstuderen en werk. De TU/e biedt je ook uitstekende voorzieningen en heeft vele internationale contacten met vooraanstaande universiteiten. Een tijdje studeren aan een buitenlandse universiteit behoort dan ook tot de mogelijkheden.

Moderne, dynamische stad

Eindhoven is een moderne en dynamische stad, die garant staat voor een leuke studietijd met een divers studentenleven.