Logo UHasselt

menu

Inkomende internationale studenten


Tijdens je verblijf

Inkomende internationale studenten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

STUDENTENJOB

Studentenjobs op de campus

Waar mogelijk worden buitenlandse studenten ingeschakeld worden voor een studentenjob aan de UHasselt. 

Tot eind 2018 kon je alleen in België werken als je een arbeidskaart C had aangevraagd. Sinds 1 januari 2019 heb je geen arbeidskaart meer nodig. Voortaan kan je in België werken met je elektronische verblijfskaart.

De verblijfskaarten die vanaf 01/01/2019 worden afgeleverd aan niet-EER burgers die in België (komen) studeren bevatten de vermelding dat je 'beperkt' mag werken. Met deze verblijfskaart kan je bij om het even welke werkgever werken in België onder de volgende voorwaarden:

  • Je kan werken tot de geldigheidsduur van je verblijfskaart
  • Je mag tijdens het academiejaar per week maximaal 20 uren werken (dit geldt niet tijdens officiële vakantieperiodes)
  • Je tewerkstelling moet verenigbaar zijn met je studies: d.w.z. dat je niet mag werken tijdens de momenten van verplichte aanwezigheid in de onderwijsinstelling
  • Als je in afwachting van de afgifte van je verblijfskaart een bijlage 15 hebt gekregen, kan je ook op basis van dit document in België werken.

Jobteaser

Vanaf heden zal de jobdienst van de UHasselt gebruik maken van het Jobteaser Career Center platform om interne studentenjobs bekend te maken. Bekijk in het Career Center ook de externe vacatures en de vacatures van JobTeaser.

Registreer je met je studentenmail om toegang te krijgen tot dit exclusieve platform. Als je profiel compleet is kan je rechtstreeks solliciteren op de vacatures die jou interesseren.
Meer informatie en een volledige handleiding vind je terug in je studentendossier. Alle wettelijke informatie vind je terug via de website van Jobteaser.