Logo UHasselt

menu

Inkomende internationale studenten


Voorbereiding

Inkomende internationale studenten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

VERVOER

UHasselt heeft haar hoofdzetel in de Oude Gevangenis op de campus Hasselt. Voor je eerste inschrijving aan de universiteit en voor alle contacten met de studentenadministratie kom je als student dus in eerste instantie naar het gebouw op de Martelarenlaan 42 in Hasselt.

Het onderwijs voor de opleiding rechten wordt vooral verstrekt op de stadscampus te Hasselt. De studenten van de andere opleidingen volgen op campus Diepenbeek. 

 

Bereikbaarheid UHasselt

Voor ligging klik hier

De UHasselt ondersteunt je als je met de fiets of het openbaar vervoer naar de campus komt:

Trein 

Alle studenten krijgen een tussenkomst van 50% voor een treinabonnement (2de klasse) van 3 of 12 maanden voor het traject van de woonplaats of kot tot de UHasselt. Dit werkt via een derdebetalersysteem. Als student registreer je al je gegevens hiervoor via je digitaal studentendossier. Nadien ontvang je een attest van de NMBS waarmee je je abonnement kan gaan aankopen bij de NMBS. Dit geldt ook voor combi abonnementen van de NMBS en De Lijn. 

Bus 

Via je studentendossier kan je, als UHasselt student, voor € 20 een campuspas van De Lijn kopen bij studentenvoorzieningen. De campuspassen zijn beschikbaar aan de studentenbalies in Hasselt en Diepenbeek. Deze campuspas is een volledig academiejaar geldig. Je kan hiermee dus ongelimiteerd met de bus reizen in regio Hasselt en regio Diepenbeek.

Wanneer je een abonnement van De Lijn hebt, kan je hiervoor een financiële tussenkomst van 50% aanvragen. Het aanvraagformulier voor deze tussenkomst kan je downloaden uit je digitaal studentendossier.

Fiets

Bij VEDO kan je gratis een fiets huren, na betaling van €70 waarborg. Je moet vooraf online een fiets reserveren op citybike.uhasselt.be. In het fietsatelier kan je aan studententarief zowel je gehuurde als je eigen fiets laten herstellen.

Je kan hiervoor terecht op onderstaande locatie:

VEDO
Agoralaan / gebouw D
3590 Diepenbeek

vedofiets@uhasselt.be - 011 26 80 69
Openingsuren: ma – do: 8u30 – 16u00 / vr: 8u30 – 12u00