Logo UHasselt

menu

Inkomende internationale studenten


Voorbereiding

Inkomende internationale studenten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

VERZEKERING

Welke verzekering heb je als student van de UHasselt?

Je bent in het kader van activiteiten als student van de UHasselt automatisch verzekerd voor: burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen. Ben je hier als student in het kader van een uitwisselingsprogramma, dan blijven de verzekeringen van je thuisinstelling van kracht.  

Waarvoor dien je je als student zeker zelf te verzekeren?

Iedereen die in België woont (> 3 maanden) is verplicht zich te verzekeren tegen ziekte. Studenten van binnen Europa zijn verzekerd via de EHIC. Studenten van buiten Europa moeten zich aansluiten bij een ziekenfonds en dit binnen de maand na aankomst in België.

Welke kosten zijn hierdoor (deels) hierdoor gedekt? 

  • Ambulante verzorging bij artsen, specialisten, tandartsen
  • Geneesmiddelen
  • (Dag)hospitalisatie

Waarvoor dien je je als student zelf te verzekeren?

Een groot aantal kosten (o.a. eigen aandeel in kosten bij ziekenhuisopname) zijn slechts deels of niet verzekerd via de verplichte ziekteverzekering. Het is dus aan te raden een bijkomende verzekering af te sluiten voor hospitalisatie. Daarnaast is ook het verzekeren voor burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand in de privésfeer aan te raden.

SIP

Het Student Insurance Program (SIP) is een speciaal verzekeringspakket dat personen dekt die tijdelijk in het buitenland verblijven. SIP werd speciaal ontwikkeld voor studenten, wetenschappers, leden van het onderwijzend personeel en hun begeleidende familieleden (echtgenoot, echtgenote, kinderen). De SIP polis is geldig wereldwijd. SIP verzekert o.a. medische kosten, reisbijstand, rechtsbijstand, bagage, persoonlijke bezittingen, burgerlijke aansprakelijkheid.