Logo UHasselt

menu

Help studenten


Infrastructuur

Aankoop laptop 2019-2020

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

IS DIT NU ECHT EEN VOORDELIG AANBOD?

IS DIT NU ECHT EEN VOORDELIG AANBOD?

Als je de reclamefolders doorbladert, dan lijkt het niet zo'n enorme prestatie om een laptop aan te bieden voor € 835. Dat  lijkt inderdaad zo. Maar laten we eens onder de motorkap kijken en vooral appelen met appelen vergelijken!

Vóór je valt voor een van die superaanbiedingen moet je bedenken dat UHasselt zorgt voor een aantal voordelen die het aanbod wel echt uniek maken:

 • Betrouwbaar merk: De wereld van pc's en laptops is big business. Niet iedereen heeft daarbij altijd in eerste instantie het belang van de eindgebruiker voor ogen. Wij proberen het risico te beperken door ons alleen te richten tot betrouwbare merken. 

 • Business range: Wij bieden heel bewust géén toestel aan uit de consumer range, maar uit de business range. Zo'n toestel blinkt wel iets minder, maar het is wel heel robuust. Consumer toestellen zijn eigenlijk laptops die eerder bedoeld zijn om ergens netjes te blijven staan. Business toestellen zijn ook berekend op intensief gebruik en op mobiliteit. Ze zijn m.a.w. een stuk steviger en moeten dus langer meegaan zonder noemenswaardige problemen.

 • Beeldscherm: het beeldscherm is een 15.6” Anti-Glare (mat) scherm met een Full HD resolutie van 1920x1080 pixels. Een extern beeldscherm kan aangesloten worden via VGA, DisplayPort of HDMI.

 • Grafische prestaties: Het scherm wordt aangestuurd door een Intel UHD Graphics 620 videokaart om batterij te sparen. Een 2e videokaart, de NVIDIA GeForce MX250 discrete graphics wordt automatisch ingeschakeld voor zwaardere grafische toepassingen en games.

 • Processor: de Intel Core i5-8265U is een processor van de nieuwste generatie, speciaal ontworpen voor laptops, dus hoge prestaties met een laag energieverbruik.

 • RAM-geheugen: wij hebben gekozen voor een toestel met 16 GB RAM-geheugen. Daarmee moet de meest veeleisende gebruiker aan zijn trekken komen, zelfs bij zware belasting. 

 • Netwerk: De UHasselt-laptop heeft een LAN-adapter (10/100/1000 Mb) én een WLAN-adapter voor a/b/g/n/ac netwerken. Daarmee kan je meteen aan de slag op elk netwerk, uiteraard allereerst op het draadloze netwerk van de UHasselt.

 • Batterij: het toestel is voorzien van een 57 Whr Li-Polymeer batterij. De batterij heeft ook een Rapid Charge functie: op 1u laden zal de batterij tot 80% geladen kunnen worden.

 • SSD harde schijf 512 GB: Typisch aan solid-state drives is dat er geen bewegende onderdelen gebruikt worden. Dankzij het ontbreken van die bewegende onderdelen is de toegangstijd tot je gegevens verwaarloosbaar klein en zullen er (weinig tot) geen mechanische fouten meer optreden. Tevens maakt een SSD-schijf geen geluid. Je kan de opslagcapaciteit uiteraard altijd uitbreiden door een 2e harde schijf in te bouwen in het toestel of met een externe harde schijf.

 • USB-poorten: de laptop heeft 2 USB-C en 2 USB 3.1 poorten. Daarmee kun je alle denkbare randapparatuur aansluiten (USB-stick, muis, printer, scanner, digitale camera, externe harde schijf, enz.).

 • Microfoon: een microfoonaansluiting is geïntegreerd in het chassis.  

 • Rugzak: Er zit een gratis rugzak bij. 

 • Ingebouwde webcam: in het scherm is een HD webcam ingebouwd.

 • Meegeleverde software: de laptops worden standaard geleverd met Windows 10 64-bit en Google Suite met onbeperkte opslagruimte.

 • Garantie: bij het toestel hoort de beste en meest uitgebreide garantie: 3 jaar on-site next business day parts & labour (1 jaar op de batterij) Concreet betekent dat dat normale problemen die onder de garantiebepalingen vallen, één werkdag later opgelost moeten zijn, zonder kosten. Geen inlevering, verzending en lange wachttijden dus. Als je zelf je toestel koopt, dan bedraagt de garantie in heel veel gevallen maar een jaar, en dan nog niet on-site. Typisch duurt een herstelling dan 2 à 3 weken, niet handig tijdens bv. de examens. Het voordeel dat je bij ons krijgt, mag je schatten op minstens € 200!
  UHasselt breidt zelf die royale garantie nog uit: mocht je toestel om een of andere reden toch langere tijd onbeschikbaar zijn omwille van een ernstig probleem, dan zorgen wij voor een vervangtoestel!

 • Herstellingen: met de leverancier worden bijkomende afspraken gemaakt voor snelle herstellingen. Voor bepaalde technische problemen is daarbij een vervangtoestel voorzien. 


 • Ook nog: een toetsenbord met numeriek klavier en achtergrondverlichting, een vingerafdrukscanner, een NFC-lezer, een usb-muis, een hdmi-to-vga adapter, een Smartcard lezer en een SD-kaartlezer!

 • Anti-diefstalsticker: op je toestel is een eigendomsetiket bevestigd. Statistische ervaring leert dat het risico op diefstal een stuk kleiner wordt. Een eerlijke vinder kan je laptop overal ter wereld signaleren aan de Universiteit Hasselt. 

 • Klaar voor gebruik: Universiteit Hasselt en de leverancier nemen alle maatregelen om het toestel gebruiksklaar af te leveren. Het toestel heeft Windows 10 en heeft de netwerkinstellingen die nodig zijn voor toegang tot het UHasselt-netwerk. Je kan dus letterlijk het toestel uit de doos halen en aan de slag gaan!

 

Conclusie
Een toestel dat even goedkoop is als de Lenovo ThinkPad T590 bestaat allicht, maar kan zeker niet de vergelijking doorstaan met wat de UHasselt je aanbiedt.