Logo UHasselt

menu

Limburg Clinical Research Program


Limburg Clinical Research Program

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Kunstverkoop voor kankeronderzoek    11 nov 2018

Kunstverkoop voor kankeronderzoek
11 nov 2018

Live a Life heeft al 3.500 euro ingezameld met de verkoop van verzamelde gedichten en illustraties over het leven van Saartje Vennekens. De opbrengst gaat integraal naar kankeronderzoek van UHasselt, Jessa Ziekenhuis en Ziekenhuis Oost-Limburg. Ook u kunt zo’n exclusieve kunsteditie trouwens nog kopen – als kerstgeschenk, bijvoorbeeld!

Live a Life is de organisatie achter het jaarlijkse Festival tegen Kanker in Stevoort. Dat is opgedragen aan Saartje Vennekens, die in augustus 2008 op 30-jarige leeftijd overleed aan kanker. Ouders Georges en Ria willen met het evenement de nagedachtenis aan hun dochter levend houden. Saartje werkte als eventmanager en zette zelf heel wat kunst- en cultuurevents op trouw.

Vaste prik op het festival is een bloemlezing uit gedichten die Ivo Konings schreef over (het leven van) Saartje. Hij kwam ook met het idee om dit jaar een kunsteditie met enkele gedichten uit te geven, telkens vergezeld van een illustratie van kunstenaar Hub Baerten. Het unieke werk bestaat uit zes gedichten en zes gehandtekende illustraties in acryl (formaat 40X30), verpakt in een stijlvolle kaft. “Een uniek verzameld werk van twee kunstenaars die hun sporen al verdiend hebben”, aldus Live a Life.

Duw in de rug
De actie heeft tot nu toe al 3.500 euro opgebracht, maar loopt nog steeds (zie onder). De opbrengst  gaat naar het kankeronderzoek van UHasselt-Jessa-ZOL (binnen het Limburg Clinical Research Program). Live a Life doneert al sinds 2016 jaarlijks aan het onderzoek.

Het LCRP is een samenwerkingsverband van de faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen van UHasselt en de ziekenhuizen ZOL Genk en Jessa Hasselt. “Kankeronderzoek is één van de belangrijke speerpuntdomeinen van ons programma”, zegt LCRP-voorzitter Piet Stinissen. “Donaties zoals deze zijn een duw in de rug van de drie partners, een aanmoediging én een grote erkenning.”

______________

ZELF EEN KUNSTEDITIE KOPEN?

Ook u kunt nog zo’n kunsteditie van Live a Life kopen – als uniek geschenk voor onder de kerstboom, bijvoorbeeld. Eén editie kost 100 euro; u kunt die bestellen door een mailtje te sturen naar leen.willems@uhasselt.be.