Logo UHasselt

menu

Limburg Clinical Research Program


Limburg Clinical Research Program

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Paul Dendale voorzitter Europese Vereniging voor Preventieve Cardiologie    29 aug 2018

Paul Dendale voorzitter Europese Vereniging voor Preventieve Cardiologie
29 aug 2018

prof. dr. Paul Dendale is verkozen tot voorzitter van de Europese Vereniging voor Preventieve Cardiologie (EAPC). Paul Dendale is professor Cardiologie aan UHasselt, waar hij vanaf september ook aan de slag is opleidingshoofd voor de bachelor geneeskunde.

Paul Dendale werd verkozen tot voorzitter van de Europese vereniging voor Preventieve Cardiologie (EAPC) op ’s werelds grootste congres voor cardiologie in München. Deze Europese vereniging telt 6700 specialisten en richt zich specifiek op cardiale revalidatie, preventie en sportcardiologie. Dendale zal de functie als voorzitter gedurende twee jaar uitoefenen.

De EAPC is een zijtak van de ESC, de Europese Vereniging voor Cardiologie, die meer dan 95.000 specialisten uit 56 nationale cardiale verenigingen samenbrengt. De ESC stelt Europese richtlijnen op voor de cardiovasculaire geneeskunde volgens de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen worden elk jaar toegelicht bij diverse opleidingen en op de grote internationale congressen.

Naast zijn aanstelling aan UHasselt leidt Dendale ook de dienst cardiologie van het Jessa Ziekenhuis. Dendale is ook één van de drijvende krachten achter de Mobile Health Unit.