Logo UHasselt

menu

Limburg Clinical Research Program


Limburg Clinical Research Program

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

VALORISATIE EN DIENSTVERLENING

Kennis is het enige dat vermenigvuldigt wanneer je het deelt. En gebundelde krachten kunnen méér. Daar zijn we bij het LCRP rotsvast van overtuigd.

Ben je een bedrijf dat investeert in nieuwe medische ontwikkelingen? Of een organisatie die graag samen met ons werkt aan een betere gezondheidszorg? Contacteer ons en ontdek welke opportuniteiten een samenwerking voor u kan betekenen.

 

Onderzoeksexpertise

Het LCRP bouwde de afgelopen jaren een stevige onderzoeksexpertise uit rond de medische clusters: anesthesie/neurologie, cardiologie, gynaecologie/fertiliteit, infectieziekten/immuniteit en oncologie. Ook op het terrein van mobile health en, assistieve technologie en revalidatie hebben we een sterke reputatie.

De artsen-professoren beschikken over een sterke klinische expertise. De academische onderzoekers uit verschillende disciplines hebben een rijde biomedische kennis en knowhow.

Een proeftuin

Medische innovaties gaan gepaard met klinische testprogramma's. Heb je hulp nodig bij het opzetten van zo'n programma? Of ben je nog op zoek naar testpersonen voor jouw onderzoek? Het LCRP biedt jou toegang tot een grote proeftuin van patiënten.

Co-creatie en validatie van mHealth-toepassingen

Wil je een innovatieve mhealth-product of -service ontwikkelen? Dan is de Mobile Health Unit de perfecte sparring partner. Zij co-creëren, valideren én ondersteunen jou o.a. bij het complexe proces van CE en FDA-goedkeuringen.

Een rijke biobank-collectie

Met UBiLim bieden wij jou toegang tot een unieke verzameling aan interessante patiëntenstalen voor verschillende medische aandoeningen. Die toegang kan jouw onderzoek in een stroomversnelling brengen.

Een uitgebreid netwerk

Ben je op zoek naar complementaire onderzoeksexpertise? Partners die jou wetenschappelijk, technologisch of juridisch kunnen ondersteunen? Dan komt ons uitgebreide, internationale netwerk beslist van pas.

LCRP heeft ook een goede samenwerking met het regionale life sciences en health care ecosysteem. Zo beschikt het Biomedisch Onderzoeksinstituut van UHasselt over een aantal technologische platformen en maakt het LCRP deel uit van de Limburgse proeftuin CareVille. Ook is er nauwe samenwerking met de organisatie LifeTechValley, die onder meer een helpende hand biedt voor (opstartende) bedrijven met focus op ‘happy ageing’. Gekoppeld hieraan werd in 2010 in Diepenbeek (België) de life science incubator, BioVille geopend waar op dit moment talrijke life sciences en health care bedrijven gehuisvest zijn waarmee het LCRP een goede samenwerking heeft.

Contact

Dr. Leen Willems, innovatiemanager

Tel.: +32 (0)11 26 92 59

Email: leen.willems@uhasselt.be