Logo UHasselt

menu

LIMBURGS GEBOORTECOHORT


We volgen je Stap na Stap!

LIMBURGS GEBOORTECOHORT

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

STAP 2 - VIER JAAR

Jules


 

Vier jaar na het begin van Stap 1 zijn we gestart met met Stap 2 van onze studie. Hierin onderzoeken we de bevindingen uit Stap 1 een voorspellende waarde hebben voor vroegtijdige veranderingen in de bloedvaten van uw 4-jarige spruit. Een onderzoeksmedewerker zal u contacteren met de vraag of u wenst deel te nemen aan Stap 2. Wenst u echter zelf een afspraak te maken, dan kan u ons steeds telefonisch bereiken op 0493/40.17.32 of via e-mail naar geboortecohort@uhasselt.be

Stap 2 van ons onderzoek gaat door in ons onderzoekslokaal op Campus Diepenbeek van Universiteit Hasselt.


Limburgs Geboortecohort stap 2

We gaan de volgende metingen doen tijdens jullie bezoek:

  • We gaan van start met de bloeddruk die we zowel bij uzelf als uw kind meten. Hierbij meten we ook ineens hoe snel het hart van uw kindje klopt door een kleine pleister op de buik te kleven.
  • Vervolgens onderzoeken we de halsslagader met behulp van een echotoestel. Het principe van deze echo is identiek aan de echo tijdens uw zwangerschap, maar bekijken we de halsstreek in plaats van de buik. We doen ook hetzelfde op de onderarm van uw kind om te bepalen hoe sterk zijn of haar botten zijn.
  • We kijken ook naar de kleinste bloedvaatjes in de ogen via een retinacamera. Deze camera heeft een speciaal ontworpen lens, maar is vergelijkbaar met het nemen van een vakantiefoto.
  • Het reactievermogen van uw kind wordt getest door samen met hem/haar computerspelletjes te spelen.
  • We verzamelen speeksel om genetisch aspecten te onderzoeken. Dit gebeurt met behulp van een wattenstaafje aan de binnenkant van de wang. Ook verzamelen we een urine in een potje.
  • Ook meten we lengte, gewicht en buikomtrek.

Tot slot zal u gevraagd worden om een vragenlijst in te vullen rond uw leefgewoonten en voedingspatronen, vergelijkbaar aan de vragenlijst uit Stap 1. Alle verzamelde gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden nooit individueel gepubliceerd.