Logo UHasselt

menu

Informatica


Informatica

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

TOELATINGSVOORWAARDEN

RECHTSTREEKS

 • Bachelors in de informatica

  Studenten met een academische bachelor in de informatica hebben rechtstreeks toegang tot de master.

VIA EEN SCHAKELPROGRAMMA

 • Bachelors in de toegepaste informatica

  Heb je een bachelordiploma in de toegepaste informatica en wil je een academische master behalen? Dat kan, maar dan moet je wel eerst een schakelprogramma volgen. Het doel van zo’n programma is om je op instapniveau te brengen van de masteropleiding informatica.

  Het schakelprogramma omvat acht opleidingsonderdelen voor een totaal van 60 studiepunten. In de praktijk hebben vele studenten ongeveer anderhalf academiejaar nodig om dit schakelprogramma succesvol af te ronden. Je moet immers niet alleen rekening houden met de ‘zwaarte’ van het programma, maar ook met de organisatie van het schakelprogramma (o.a. de volgorde waarin je opleidingsonderdelen moet volgen). Mits gunstige studievoortgang, kun je het tweede jaar van je schakelprogramma reeds combineren met opleidingsonderdelen uit het masterprogramma.

  Als je slaagt voor het schakelprogramma behaal je géén diploma of getuigschrift, maar krijg je de toelating om je in te schrijven voor de masteropleiding.

Het schakelprogramma is onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen in de loop van het academiejaar.

VIA EEN VOORBEREIDINGSPROGRAMMA

 • Academische bachelors/masters

  Iedere afgestudeerde met een academische bachelor- of masterdiploma kan het voorbereidingsprogramma voor de masteropleiding Informatica volgen. Het doel van het voorbereidingsprogramma is om de betrokken student op instapniveau te brengen van de beoogde masteropleiding. Instromende studenten in het voorbereidingsprogramma dienen te beschikken over basisdenkkaders in de gebieden informatica, logica en wiskunde. Daarnaast zijn analytische competenties onontbeerlijk.

  De examencommissie van de masteropleiding Informatica oordeelt over de toelating tot en over de omvang van het voorbereidingsprogramma op basis van het specifiek dossier van de kandidaat.