Mobiliteitswetenschappen

VOORKENNIS OM TE STARTEN IN DE BACHELOR MOBILITEITSWETENSCHAPPEN

Geen specifieke voorkennis met betrekking tot mobiliteitsthema’s

Mobiliteitswetenschappen is een domein dat je nog niet bent tegengekomen in het secundair onderwijs. Uiteraard verwachten wij dan ook geen specifieke voorkennis van je met betrekking tot mobiliteitsthema’s. We verwachten van jou wel een gezonde interesse in de actualiteit, een wetenschappelijke attitude en een analytisch denkvermogen om mobiliteitsvraagstukken op een logische, beredeneerde wijze te kunnen aanpakken.

Advies met betrekking tot voorkennis wiskunde

Van de beginnende studenten mobiliteitswetenschappen wordt - ook al is wiskunde geen vak apart in het curriculum mobiliteitswetenschappen - een vaardigheid in basisrekentechnieken en een basiskennis van de fundamentele begrippen verwacht. Met betrekking tot die voorkennis wiskunde, geven we graag onderstaand advies:

Je had 6u (en meer) wiskunde per week in het secundair?
Wiskunde zou voor jou geen enkel probleem mogen vormen. Uiteraard moet ook jij nog steeds de leerstof bijhouden om een geslaagd examen te kunnen afleggen.

Je had 3u of 4u wiskunde per week in het secundair?
Mits voldoende inzet, mag wiskunde ook voor jou geen struikelblok zijn. Uiteraard is het belangrijk dat je de lessen bijwoont en de oefeningen maakt.

Voel je je een beetje onzeker over je voorkennis, dan bieden we je de kans om je kennis op te frissen tijdens de 4-daagse septembercursus. De septembercursus Wiskunde wordt georganiseerd voor zowel toekomstige studenten mobiliteitswetenschappen als toekomstige studenten TEW (omdat van hen hetzelfde instapniveau verwacht wordt). Voor meer informatie over deze septembercursus, klik je hier.

Je had 2u (of minder) wiskunde per week in het secundair?
Je voorkennis voor wiskunde is te beperkt.

Opgelet: Dit is louter een advies. Naast het aantal uren wiskunde per week in het secundair onderwijs, zijn vooral je eigen niveau, je inzicht en je doorzettingsvermogen van doorslaggevend belang!