Logo UHasselt

menu

Moving Forward


Info voor gebruikers

Moving Forward

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

HOE STARTEN MET MOFOR?

Je bent geïnteresseerd in Moving Forward en je wenst te starten met het verzamelen van (knel)punten. Wat nu? Je hebt 3 mogelijkheden om (knel)punten te verzamelen:

 1. IMOB smartphone
 2. Eigen smartphone
 3. Webapplicatie

1. Contact opnemen met IMOB

Je neemt contact (contactpersonen = Edith Donders of Kevin Clijmans) met ons op en je geeft door:

 • Hoeveel personen gaan deelnemen aan Moving Forward?
 • Hoeveel smartphones wens je uit te lenen? 
 • in welke periode wens je deze smartphones te gebruiken?
 • In welke gemeente/stad ga je werken? (Je geeft ons best een adres door waarrond wij het kaartje van de webtoepassing kunnen centraliseren.)

Je bestelling wordt geregistreerd, wanneer wij de aanvraag per e-mail ontvangen. Wij bevestigen je aanvraag per e-mail en geven daarbij meteen aan wanneer je de smartphones bij ons kunt ophalen.

 

2. IMOB maakt het materiaal klaar

Wij maken de smartphones, webapplicatie, login(s) dataverzamelaar(s) en login projectleider voor je klaar (in ongeveer 5 werkdagen). Dit houdt in dat wij alle smartphones uitrusten met de mobiele applicatie 'Moving Forward' en dat wij de webapplicatie klaarmaken en testen. Nadat de login(s) van de dataverzamelaars en projectleider zijn getest, sturen wij de login(s) per e-mail door.

 

3. Ophalen smartphones

Er zijn 2 manieren op de smartphones te komen ophalen:

 • Je komt de smartphones ophalen bij het Instituut voor Mobiliteit (IMOB). Bij afhaling van het materiaal teken je een gebruiksovereenkomst waarmee je je engageert om de smartphones met zorg te behandelen. Bij de smartphones ontvang je ook nog de nodige begeleidende communicatie die je op weg helpt om met het materiaal aan de slag te gaan.

 

 • Indien je van ver moet komen, is het niet nodig dat je de smartphones persoonlijk komt afhalen en terugbrengen. Een koerierdienst inschakelen om de smartphones bij ons op te halen en terug te brengen is echter GEEN PROBLEEM. Zowel de reservatie als de kosten van de koerierdienst zijn voor eigen rekening. Indien je een koerierdienst inschakelt, zal je van ons wel alle gegevens krijgen met betrekking tot de omvang en het gewicht van het pakket om door te geven aan de koerierdienst. Sommige koerierdiensten zullen je na de reservatie (per e-mail) een etiket bezorgen dat op het te transporteren pakket geplakt moet worden. Vergeet in dat geval dit etiket niet naar ons door te e-mailen!

  Let op! Gebruik je een koerierdienst, dan dien je de getekende gebruiksovereenkomst op voorhand naar ons terug te sturen.

 

4. Starten met (knel)punten te verzamelen

Al onze smartphones worden gebruiksklaar aangeleverd. Je kan dus meteen de straat op met de toestellen om (knel)punten te fotograferen. Denk eraan dat je steeds gebruik maakt van de Moving Forward app om de (knel)punten te fotograferen en niet gewoon van de camera van de smartphone! Enkel de (knel)punten die je fotografeerde met de Moving Forward app verschijnen op de Google Maps kaart die we voor je hebben aangemaakt.

Bij elke smartphone ontvang je een dataverzamelaar login (= gebruikersnaam + paswoord). Elke dataverzamelaar kan hiermee inloggen (gebruik geen Internet Explorer!) op een kaartje via www.movingforward.be/applicatie om zijn/haar eigen verzamelde gegevens aan te passen waar nodig.

De gegevens die door al je dataverzamelaars verzameld worden, worden samengebracht op 1 overkoepelende kaart. Via de projectleider login krijg je toegang (gebruik geen Internet Explorer!) tot deze kaart door in te loggen via www.movingforward.be/applicatie_R2, waar je de aangeleverde data verder kunt bewerken.

Meer informatie over de werking van de mobiele applicatie en webapplicatie vind je op de pagina Handleidingen

 

5. Smartphones terugbrengen

Je brengt de smartphones terug naar het Instituut voor Mobiliteit op de afgesproken datum. Als je het materiaal terug inlevert dien je de inventarislijst ingevuld en getekend toe te voegen aan het materiaal. Na het inleveren van de smartphones blijven je dataverzamelaar login(s) en je projectleider login actief! Achteraf kan je dus op eigen ritme de Google Maps kaart up-to-date houden.

1. Download de applicatie Moving Forward

Je kan de applicatie Moving Forward gratis downloaden via Google Play Store. Installeer de app op elke private smartphone die gebruikt wordt bij het Moving Forward project.

 

2.  Contact opnemen met IMOB

Je neemt contact (contactpersonen = Edith Donders of Kevin Clijmans) met ons op en je geeft door:

 • Hoeveel personen gaan deelnemen aan Moving Forward?
 • Hoeveel private smartphones er gebruikt zullen worden?
 • In welke gemeente/stad ga je werken? (Je geeft ons best een adres door waarrond wij het kaartje van de webapplicatie kunnen centraliseren.)

Je ontvangt via e-mail van ons voor elke private smartphone die betrokken is een unieke dataverzamelaar login en je ontvangt van ons 1 unieke projectleider login (ongeveer 1 werkdag).

 

3. Inloggen op mobiele app

Om gebruik te kunnen maken van de mobiele applicatie 'Moving Forward', moet je inloggen met een QR code. Nadat je van ons de logingegevens (gebruikersnaam + paswoord) van de dataverzamelaar hebt ontvangen, moet je volgende stappen ondernemen:

 • Klik op volgende link (gebruik geen Internet Explorer!).
 • Geef de logingegevens (gebruikersnaam + paswoord) van de dataverzamelaar in op de website
 • Een QR code verschijnt in beeld. 
 • Open de Moving Forward app op je smartphone en scan de QR code (Indien je nog geen QR code scanner op je smartphone hebt staan, zal de app je stapsgewijs instructies geven die je helpen om een dergelijke scanner te installeren.)
 • Na het scannen van de QR code is je smartphone gekoppeld aan je webapplicatie. Alle foto's die je maakt met Moving Forward zullen rechtstreeks op je Google Maps kaart verschijnen.

Bovenstaande stappen doorloop je voor elke private smartphone die deelneemt aan Moving Forward.

 

4. Starten met (knel)punten te verzamelen

Je smartphone(s) is(zijn) nu gebruiksklaar! Je kan dus meteen de straat op om (knel)punten te fotograferen. Denk eraan dat je steeds gebruik maakt van de Moving Forward app om de (knel)punten te fotograferen en niet gewoon van de camera van de smartphone! Enkel de (knel)punten die je fotografeerde met de Moving Forward app verschijnen op de Google Maps kaart die we voor je hebben aangemaakt.

Elke unieke dataverzamelaar kan inloggen op de webapplicatie (www.movingforward.be/applicatie) (gebruik geen Internet Explorer!) om zijn/haar eigen verzamelde gegevens aan te passen waar nodig.

De gegevens die door al je dataverzamelaars verzameld worden, worden samengebracht op 1 overkoepelende kaart. Via de projectleider login krijg je toegang tot deze kaart door in te loggen op www.movingforward.be/applicatie_R2 (gebruik geen Internet Explorer!), waar je de aangeleverde data verder kunt bewerken.

Meer informatie over de werking van de mobiele applicatie en webapplicatie vind je op de pagina Handleidingen.

1.  Contact opnemen met IMOB

Je neemt contact (contactpersonen = Edith Donders of Kevin Clijmans) met ons op en je geeft door:

 • Hoeveel personen gaan deelnemen aan Moving Forward?
 • In welke gemeente/stad ga je werken? (Je geeft ons best een adres door waarrond wij het kaartje van de webapplicatie kunnen centraliseren.)

Je ontvangt van ons via e-mail voor elke deelnemer een unieke dataverzamelaar login (gebruikersnaam + paswoord) en je ontvangt van ons 1 unieke projectleider login (gebruikersnaam + paswoord). Om dit allemaal in orde te kunnen maken hebben wij ongeveer 1 werkdag nodig.

 

2. Starten met (knel)punten te verzamelen

Nadat je de logingegevens hebt ontvangen van ons, kun meteen de straat op om (knel)punten te fotograferen met je fototoestel. Denk eraan om de locatie van het (knel)punt goed te onthouden. Nadat je foto's hebt genomen van enkele (knel)punten, dan moet je volgende stappen ondernemen:

 • Login op de webapplicatie (www.movingforward.be/applicatie) (gebruik geen Internet Explorer!)
 • Klik op de knop 'Voeg nieuw punt toe'
 • Selecteer op de Google Maps kaart de locatie van het (knel)punt
 • Voeg een naam, omschrijving en je getrokken foto('s) toe aan dit punt

Meer informatie over de werking van de webapplicatie vind je op de pagina Handleidingen.