Moving Forward

Moving Forward

EUROPEES FONDS VOOR REGIONALE ONTWIKKELING

Binnen de Europese Unie bestaan er grote verschillen op het gebied van economische en sociale ontwikkeling. Volgens het Verdrag van de Europese Unie heeft ’Europa’ daarom tot taak de economische en sociale samenhang van het Europees territorium te versterken. Vanuit dit oogpunt werden in 1975 de ’Europese Structuurfondsen’ in het leven geroepen.

Eén van deze structuurfondsen is het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Het EFRO subsidieert projecten die de ongelijkheden tussen regio’s verminderen, het concurrentievermogen vergroten, werkgelegenheid creëren en de cohesie tussen de regio’s versterken.

Moving Forward kwam tot stand dankzij de financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ter waarde van 118.402,78 euro. Moving Further kon opnieuw rekenen op EFRO steun, deze keer ter waarde van 93.490,52 euro. Het project wordt uitgevoerd door het Instituut voor Mobiliteit (IMOB) van de Universiteit Hasselt, in samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).