UHasselt voor leerkrachten

NIEUWE HORIZONTEN VOOR VIRTUAL OF TOEGEPAST ONDERWIJS IN NUCLEAIRE TECHNOLOGIE

Datum: 2 maart 2022

Nieuwe horizonten voor virtual of toegepast onderwijs in Nucleaire Technologie

Voor het vak fysica behandelt het leerplan secundair van de derde graad voor de wetenschappen georiënteerde studierichtingen op gebied van kernfysica zowel natuurlijke als artificiële radioactiviteit.
In dit kader worden er ook leerlingenproeven voorzien maar de technische mogelijkheden van scholen om deze uit te voeren kunnen beperkt zijn.
Nieuwe technieken op gebied van virtual reality (VR) worden meer en meer toegankelijker. Deze nascholing biedt een seminarie/demonstratie rond de mogelijkheden van VR voor het aanleren van nucleaire leerinhouden. Daarnaast zal het seminarie handelen over toegankelijke experimenten die straling zichtbaar kunnen maken in een klasomgeving. Het seminarie verkent en demonstreert verschillende nieuwe mogelijkheden voor aanleren praktische skills in kernfysica gerelateerd onderwijs.
De workshop is een onderdeel van het innovatief onderwijsproject ViNuS.

• Voor wie: leerkrachten fysica/chemie derde graad SO
  • Datum: woensdag 2 maart 2022 | 15u00 – 17u00
  • Deelname: gratis, wel verplicht inschrijven
  • Locatie: Universiteit Hasselt - Campus Diepenbeek - Wetenschapspark 2 - aula EDM gebouw - 3590 Diepenbeek