Logo UHasselt

menu

Mobiliteitswetenschappen


Actueel

Onderwijs

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Doctoraatsstudent Joris Cornu zetelde in jury ‘PXL breekt uit’    21 apr 2016

Doctoraatsstudent Joris Cornu zetelde in jury ‘PXL breekt uit’
21 apr 2016

Samen met Hilde Claes, burgemeester van Stad Hasselt, luisterde doctoraatsstudent Joris Cornu op woensdag 20 april naar de voorstellen, waarmee de studenten Communicatiemanagement van de Hogeschool PXL de verkeersknoop in Hasselt willen ontwarren. “Ik heb enkele interessante ideeën gehoord”, aldus Joris Cornu.

In het kader van ‘PXL Breekt uit’ brainstormden 150 studenten van de opleiding Communicatiemanagement woensdagochtend over vijf actuele thema’s van de stad Hasselt, nl. veiligheid, communicatie, het Kapermolenpark, Hasselt Warme stad en mobiliteit. In de namiddag presenteerden ze hun ideeën aan burgemeester Hilde Claes. Ze werd bij elk thema bijgestaan door een specialist. Voor het onderdeel ‘Mobiliteit’ nodigde de PXL verkeersdeskundige Joris Cornu uit. Hij liet zijn licht schijnen op de oplossingen, die de studenten voor het mobiliteitsprobleem bedachten.

“Sommige studenten kwamen heel creatief uit de hoek. Zo stelden ze een #bikepool-applicatie voor. Die app geeft aan waar groepen fietsers rijden en dus waar je kan aansluiten. Het verhoogt sociaal contact. En wie fietst er nu niet liever samen dan alleen?”, merkt doctoraatsstudent Joris Cornu op. Er passeerden nog veel andere ideeën de revue: goedkopere parkings na 18u, pendelbussen van de P&R-zones naar de binnenstad, een tram op de kleine ring. “Ze stelden ook voor om de parkeerterreinen en –garages met een tweede verdieping uit te breiden. Daar ben ik geen voorstander van. Als je meer parkeerplaatsen aanbiedt, stijgt de vraag en uiteindelijk kunnen we een derde verdieping bouwen.”

Verkeersdeskundige Joris Cornu blikt terug op een geslaagd initiatief. “Elk initiatief om de verkeersknoop in Hasselt te ontwarren en de buurt nog verkeersveiliger te maken, kan ik alleen maar aanmoedigen.”