Logo UHasselt

menu

Mobiliteitswetenschappen


Actueel

Onderwijs

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Gezocht: proefpersonen voor rijsimulatorstudies    16 jun 2016

Gezocht: proefpersonen voor rijsimulatorstudies
16 jun 2016

Het Instituut voor Mobiliteit start binnenkort met enkele rijsimulatorstudies. We zijn hiervoor op zoek naar deelnemers met verschillende profielen. Herkent u zich in één van de onderstaande profielen? Wil u graag aan één van onze studies deel te nemen? Neem dan contact op met de betrokken onderzoeker.

Gezocht: proefpersonen met en zonder ASS

We zijn op zoek naar enthousiaste mannen en vrouwen met én zonder autisme spectrum stoornis, die hun bijdrage aan de wetenschap willen leveren. U komt voor de studie in aanmerking, als u:

  • tussen 18 en 50 jaar oud bent;
  • minimum 20 uur met de auto gereden hebt.

Het onderzoek duurt ongeveer 2,5 uur en bestaat uit verschillende computertaken en ritten in de rijsimulator. Gelieve bij uw aanmelding te vermelden of u (al dan niet) een diagnose van autisme hebt. Personen met autisme dienen hun medisch verslag mee te nemen op het moment van de testafname.

Aangezien we beide groepen willen vergelijken op andere kenmerken dan autisme (bv. zelfde aantal mannen), worden aangemelde deelnemers zonder een autisme diagnose mogelijk pas in juli gecontacteerd.

Deelnemers krijgen na afloop een geschenkencheque ter waarde van 15 euro.

Contact: veerle.ross@uhasselt.be 

Gezocht: 70+-ers voor rijvaardigheidstraining

IMOB werkt momenteel intensief aan de ontwikkeling van de rijvaardigheidstraining voor ouderen. In deze studie onderzoeken we de effectiviteit van zo’n training. Bent u 70 jaar of ouder? Rijdt u nog vaak met de auto? Wilt u gratis een training volgen om uw rijvaardigheid te verbeteren? Dan nodigen we u van harte uit om zich voor deze studie aan te melden.

U bezoekt het Instituut voor Mobiliteit in totaal vier maal. Tijdens de eerste drie bezoeken zal u in de rijsimulator rijden. Tijdens het vierde bezoek zal u op de openbare weg rijden. Na afloop van het experiment krijgt u uiteraard uw persoonlijke resultaten doorgestuurd.

Contact: judith.urlings@uhasselt.be