Mobiliteitswetenschappen

Hoe zorgt virtual reality voor minder verkeersdoden?    12 dec 2017

Hoe zorgt virtual reality voor minder verkeersdoden?
12 dec 2017

Elke dag sterven in ons land twee mensen in het verkeer. Het aantal daalt, maar ze kunnen en moeten nog meer daar omlaag. Daar wordt hard aan gewerkt. Aan de Universiteit van Hasselt gebruikt prof. dr. Tom Brijs zelfs virtual reality om het verkeer veiliger te maken. Hoe gaat dat in zijn werking? Hoe wordt virtual reality ingezet? Ontdek het nu!

Universiteit van Vlaanderen

De Universiteit van Vlaanderen is op 20 september 2017 officieel van start gegaan. Elke dag zal de Universiteit van Vlaanderen een college van een kwartier online plaatsen. Heel verschillende thema’s komen aan bod, waaronder geesteswetenschappen, neurologie en … mobiliteitswetenschappen! Op die manier wil de Universiteit van Vlaanderen jong en oud inspireren met kennis en wetenschap. Om dit mogelijk te maken, slaan VRT, Knack en de vijf Vlaamse universiteiten de handen in elkaar.