Mobiliteitswetenschappen

Atelier Internationaal 2018: Vlaamse en Nederlandse mobiliteitsstudenten zoeken samen naar oplossingen voor mobiliteitsproblemen    26 feb 2018

26 feb 2018

CONTACTPERSOON

Mevrouw Lieve CREEMERS

32-11-269134

lieve.creemers@uhasselt.be

Atelier Internationaal is een vaste waarde in het programma van de studenten Mobiliteitswetenschappen. Het is een internationaal project dat kadert binnen het vak Casestudie 2 van de studenten uit de tweede bachelor. Tijdens deze vierdaagse denken de studenten samen met hun collega’s van de opleiding Mobiliteit aan de NHTV Internationale hogeschool in Breda na over cruciale mobiliteitsvragen. Het doel? Concrete resultaten en bruikbare producten aanleveren aan steden en gemeenten.

Dit jaar stond ‘de voetganger’ centraal. Van maandag 19 tot en met donderdag 22 februari trokken de studenten naar Eindhoven om te brainstormen over problemen die voetgangers in het verkeer ervaren en de mogelijke oplossingen ervan. De Vlaamse en Nederlandse studenten gingen bovendien samen de straat op om er enquêtes af te nemen. Dit was een groot succes, want in totaal werden er meer dan 500 ingevulde vragenlijsten verzameld!

Natuurlijk was er gedurende deze trip ook tijd voor ontspanning. Tijdens hun vrije tijd kregen de studenten de kans om hun collega’s beter te leren kennen. Naar horen zeggen, hebben ze samen zelfs ’s avonds Eindhoven onveilig gemaakt. Een geslaagde week dus!

Met speciale dank aan de stad Eindhoven, sponsor van het overgrote deel van dit atelier.