Logo UHasselt

menu

45 jaar UHasselt


Feesten op kindermaat

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

FEESTEN OP KINDERMAAT

Ook aan de jongsten wordt gedacht, met een programma helemaal op hun maat gesneden! Tijdens diverse workshops en spelletjes laten ze hun creativiteit de vrije loop, maar gaan ze ook op ontdekkingstocht door het boeiende verleden van Herkenrode.


WORKSHOPS VOOR CREATIEVE HANDJES

Vriendschapsbandjes weven, ballonsculpturen maken, aan de slag met hout, magische make-up… Tijdens diverse workshops kunnen de jongste creatievelingen zich de hele namiddag lang uitleven.

Doorlopend van 14 tot 18.30 uur.


EEN REIS DOOR DE TIJD

Graaf Gerard van Loon wil graag een abdij bouwen. Dat kan hij niet alleen, dus hij vraagt de hulp van enkele dappere jongens en meisjes. Maar die moeten dan wel een reis door de tijd maken... Een reis waarbij ze alles te weten komen over ridders en jonkvrouwen.

Start om 14.30 uur. Duurtijd: twee uur. Voor kinderen tussen 6 en 8 jaar.


MIDDELEEUWS DETECTIVESPEL

In Abdij Herkenrode werd een moord gepleegd. Schout Thomas van Kuringen heeft hulp nodig om het mysterie op te lossen… Tijdens het verzamelen van bewijsmateriaal leren de detectives in één weg ook alles over het dagelijks leven in de abdij.

Start om 16.30 uur. Duurtijd: twee uur. Voor jongeren tweede graad secundair onderwijs.


OP AVONTUUR MET RIDDER RIKKI (CLAVIS)

Tijdens een voorleessessie maken kinderen kennis met Rikki, die als een echte ridder op zijn pad gevaarlijke draken en lieve jonkvrouwen ontmoet. Na het verhaal worden alle luisteraartjes omgetoverd tot een stoere ridder of prinses. Ze knutselen een (prinsessen)kroon, ridderschild of zwaard. Maar ze maken ook hun eigen perkament.

Start om 14.30 uur. Duurtijd: anderhalf uur. Voor kinderen tussen 4 en 8 jaar (max. 30 kinderen). Graag 1 ouder per kind aanwezig! Verzamelen aan de Clavis Conceptwinkel.


PRINSESJE SPELEN MET NOORTJE (CLAVIS)

Noortje speelt dat ze prinsesje is. Ze trekt haar mooiste jurk aan en zet een schitterend kroontje op haar hoofd. Na het verhaal toveren we luisteraartjes om tot een echt prinsesje of prinsje. Inclusief kroon en spiegeltje!

Start om 16.30 uur. Duurtijd: anderhalf uur. Voor kinderen tussen 2,5 en 4 jaar (max. 30 kinderen). Graag 1 ouder per kind aanwezig! Verzamelen aan de Clavis Conceptwinkel.

INSCHRIJVEN?

Schrijf je hier in voor de activiteiten. Deelname is gratis, maar inschrijven (vóór 11 mei) is verplicht.