Logo UHasselt

menu

45 jaar UHasselt


Namiddagprogramma - ook kinderen van harte welkom

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

NAMIDDAGPROGRAMMA - OOK KINDEREN VAN HARTE WELKOM

De Familiehappening biedt jou en je gezin een programma boordevol actie en things to do/to see. Je kan deelnemen aan een van onderstaande activiteiten of Herkenrode volgens eigen smaak komen ontdekken.

Feesten kan je op 26 mei (zoals je hieronder kan lezen) op véél verschillende manieren. Je kan zelf je programma samenstellen of -- als je favoriete workshop/rondleiding/... volzet is -- Herkenrode op eigen houtje verkennen. Zo is het permanente kunstwerk Het Stille Uitzicht (van Hans Op de Beeck) een aanrader: via een lange gang kom je in een observatiekamer waarin je comfortabel plaats kan nemen. Daarnaast zijn er nog de springkastelen voor de jongsten, het Universitair Kampioenschap Kersenpit-spuwen, vuurlopen (voor de durvers), een lekkere pint op het terras met collega’s, taart (uiteraard!)...
 
Genoeg redenen om mee te komen vieren, dus!
 

EXPO ORDE VAN HET HEILIG GRAF & KLOOSTERSITE

In de zestiende eeuwse kelders van het klooster duik je in de eeuwenoude geschiedenis van de in 1099 gestichte Orde van het Heilig Graf. Maar je komt ook alles te weten over het leven van de Kanunnikessen van het Heilig Graf die Herkenrode sinds 1974 bewonen.

Geleide bezoeken om 14.30 en 17.00 uur. Duurtijd: anderhalf uur.


BELEEF DE GESCHIEDENIS VAN HERKENRODE

Tijdens dit interactief parcours in het Belevingscentrum komt de ruim 600-jarige geschiedenis van Herkenrode (via onder meer klankdecors, ensceneringen en film) helemaal tot leven. Je leert er alles over de moeilijke beslissingen die bewoners moesten nemen, over het belang van Herkenrode als pelgrimsoord én over de periode na het vertrek van kloosterzusters.   

Geleide bezoeken om 14 en 16.30 uur. Duurtijd: anderhalf uur.


GEUREN VAN DE KRUIDENTUIN

De kruiden- en inspiratietuin van Abdij Herkenrode is ruim twee hectare groot. De herboristen- en kruidengidsen nemen je mee op sleeptouw en vertellen je alles over de vele kruiden én over hoe mensen van alle tijden en culturen die kruiden hebben gebruikt (en nog steeds gebruiken).

Geleide bezoeken om 14 en 16 uur. Duurtijd: anderhalf uur.


BEZOEK LAVENDELBOERDERIJ STOKROOIE

In de buurt van Herkenrode is er een lavendelhoeve van wel vier hectare groot. Met gids wandel je door de lavendelvelden en houd je halt in de lavendeltuin, mediterrane tuin én groentetuin. Je bezoekt ook de dierenweide en het park met amfibieënpoel en vleermuizengrot.

Geleide bezoek om 15 uur. Duurtijd: anderhalf uur.


WORKSHOP MAAKBAAR GELUK

Geluk is een beetje maakbaar. Tijdens deze workshop ontdek je, aan de hand van concrete opdrachten, de kracht van positieve interventies. En kom je te weten hoe je het geluk van jezelf en anderen kan versterken. Ontwikkeld door Mr. Happiness Leo Bormans himself.

Workshop om 15 uur. Duurtijd: anderhalf uur.


SMAAKFIETSROUTE

Kruip je liever op de fiets? Dan is de Smaakfietsroute (32 km) wellicht helemaal jouw ding. Een gids leidt je langs de bekende en minder bekende plekjes van landelijk Hasselt en toont je ook sporen uit het verleden. Wedden dat je iets nieuws ontdekt?

Start fietstocht om 14 uur. Duurtijd: drie uur. Fiets(en) zélf mee te nemen.


ONTDEK HERKENRODE TE VOET

Domein Herkenrode is het startpunt van heel wat wandelroutes – met afstanden tussen 4 en 12 kilometer. Je vertrekt wanneer je wil en bepaalt natuurlijk je eigen tempo.

INSCHRIJVEN?

Schrijf je hier in voor de activiteiten. Deelname is gratis, maar inschrijven (vóór 11 mei) is verplicht.