Hou mij op de hoogte

Handelsingenieur in de beleidsinformatica

BEROEPSKEUZES

Een handelsingenieur in de beleidsinformatica combineert een gedegen bedrijfseconomische kennis en vaardigheden met de invalshoek van een ingenieur. Dit ingenieurskarakter uit zich door te focussen op het ontwerpen van oplossingen voor concrete bedrijfsproblemen. Door middel van gevorderde kwantitatieve methoden is hij in staat om bedrijfsproblemen te analyseren. Daarnaast beheerst hij diverse modelleertechnieken om als een bedrijfsarchitect oplossingen vorm te geven. Deze ontwerpen laten hem toe om als een brugfunctie tussen management en diverse afdelingen binnen een bedrijf zijn oplossingen te communiceren.

Een handelsingenieur in de beleidsinformatica is een handelsingenieur met specifieke aandacht voor de rol van data en IT in een moderne onderneming. Hij is in staat om bedrijfsprocessen, bedrijfsbeslissingen en de benodigde informatie in kaart te brengen. Op basis hiervan kan hij nieuwe processen en IT systemen ontwerpen zodat processen efficiënter worden en werknemers steeds op het juiste moment over de benodigde informatie beschikken om goede beslissingen te nemen. Daarnaast is hij in staat om producten en diensten innoveren door middel van IT, zoals de Amazons en Netflixen van deze wereld.

Niels Peetermans, alumnus handelsingenieur in de beleidsinformatica

“Na het meermaals opstarten en doen groeien van bedrijven heb ik aan de levende lijve ondervonden dat er één skill van gigantisch belang is: kunnen omgaan met (snelle) verandering. Technologie is hierin vaak de sturende factor waar elke afdeling van een bedrijf mee in aanraking komt. Je kan je hiervoor dus maar beter zo goed mogelijk voorbereiden en dat doet de opleiding Handelsingenieur in de Beleidsinformatica aan de UHasselt perfect. Je krijgt de brede opleiding van Handelsingenieur plus een grondige basis van alle technologische facetten waar een bedrijf mee te maken krijgt. De docenten beseffen ook dat de inhoud van de technologievakken vaak reeds grotendeels out-dated is wanneer je als student afstudeert, dus ze helpen je om nieuwe concepten vlot te identificeren en eigen te maken. Maar vergeet nooit: een topopleiding is één ding, maar je moet er uiteindelijk ook zelf wat mee doen ;-)”