Hou mij op de hoogte

Educatieve master Economie

WIE KAN INSTROMEN?

Academische bachelor op zak?
Je kan de Educatieve master Economie (90 studiepunten) volgen na een academische bacheloropleiding in een domein aansluitend bij (toegepaste) economische wetenschappen of handelswetenschappen en bedrijfskunde.

Heb je reeds een masterdiploma?
Dan volg je het verkort traject (60 studiepunten) waarin enkel de onderwijsrelevante thema’s aan bod komen.

Heb je een professionele bachelor?
Als professionele bachelor volg je eerst een schakelprogramma om toegelaten te worden tot de educatieve masteropleiding. Het doel van het schakelprogramma is de professionele bachelor op het instapniveau van de masteropleiding te brengen. Het schakelprogramma naar de educatieve master in de economie is gelijk aan het schakelprogramma naar de master handelswetenschappen, en is toegankelijk voor een professionele bachelor (PBA) uit het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde of voor PBA in het onderwijs: secundair onderwijs (met onderwijsvakken wiskunde en economie). Voor deze studenten dienen een schakelprogramma van 60 of 63 SP, afhankelijk van de vooropleiding, te volgen. Het programma bevat 39 SP gemeenschappelijk voor alle studenten en 21 (of 24) SP afhankelijk van het reeds behaalde diploma. Meer info over het schakelprogramma.