Hou mij op de hoogte

Educatieve master Gezondheidswetenschappen

PROFIEL VAN DE EDUCATIEVE MASTER

Aan de universiteit van vandaag vormen we de leraren van morgen

In de educatieve masteropleiding van UHasselt vormen we leraren die gericht zijn op

• Leren & ontwikkeling
  • Diversiteit & talenten
  • Innovatie & co-creatie

Leren & ontwikkeling

Leren en ontwikkeling zijn de kerndoelen van onderwijs en vorming. Je leert hoe je krachtige leerprocessen opzet waarbij je telkens actief op zoek gaat naar strategieën, technieken en methodieken om elke lerende te engageren in een groei- en ontwikkelingsproces.

Diversiteit & talenten

Het onderwijs wordt geconfronteerd met een toenemende diversiteit op etnisch, religieus, sociaal, cultureel, lichamelijk... vlak. Dit schept mogelijkheden en creëert uitdagingen. In deze opleiding leer je vanuit een integere, respectvolle en open grondhouding diversiteit te omarmen en gericht te zijn op het ontdekken, ontwikkelen en benutten van talenten.

Innovatie & co-creatie

We leven in een snel evoluerende maatschappij en dat betekent dat leraren en lerenden dynamisch, flexibel, kritisch en zelfsturend aan het leren gaan. Samenwerkend leren is daarbij een 'must' in de les- en onderwijspraktijk van de leraar. Zelf doe je ervaring op in co-teaching. Innovatie en co-creatie zijn daarom een belangrijke focus in de educatieve masteropleiding.