Hou mij op de hoogte

Logo UHasselt

menu

Architectuur


Afgestudeerden architectuur getuigen

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

AFGESTUDEERDEN ARCHITECTUUR GETUIGEN

Ben je benieuwd naar de alumniwerking van de faculteit:

Architectuur - Architectenhuiskamer

Interieurarchitectuur - Retrovision Alumni Interieurarchitectuur

“Ik heb architectuur als een heel brede opleiding ervaren. Als een mix van creativiteit: kunst, design, exacte wetenschap en menswetenschappen, die het strikte vak overstijgt en waarmee je vele richtingen uit kan.”

Martin Hestermans

Productmanager Benelux bij Rockwool

“Tijdens de masteropleiding koos ik voor het seminarie Beelding. Ik hou er ontzettend van om met mijn eigen handen iets te kunnen maken. Zo krijg je tijdens de opleiding de mogelijkheid om je eigen ideeën helemaal zelf te ontwikkelen.”

Heleen Drijkoningen

Architect en oprichter Pret Atelier

“De opleiding tot architect is pittig, maar de liefde die je voor architectuur ontwikkelt tijdens de studies is een rode draad voor je verdere loopbaan in het beroepsleven. Die passie voor architectuur blijven koesteren ondanks dat het ook in je carrière als architect soms doorbijten is, is iets wat je tijdens de opleiding al leert.”

Anne Geerits

Architect

“Tijdens mijn opleiding ben ik inspirerende docenten tegen gekomen, die richting hebben gegeven aan mijn loopbaan. De reizen naar Marokko, India en een Erasmusverblijf van 6 maanden in Zuid-Afrika, zorgden ervoor dat ik een eigen bureau oprichtte in Brazilië, waarbij we uitsluitend werken met natuurlijke materialen.”

Sven Mouton

Architect – Urban Planner

“Mijn kennis over ecologische en energiezuinige architectuur, die getriggerd werd tijdens mijn opleiding, heeft zich na het behalen van een diploma verder uitgebreid door het werken bij verschillende, en ook internationale, architectenbureaus”

Mariska Hobo

Architect

“Na de studie architectuur groeide mijn interesse voor de technische kant van architectuur zodanig dat ik me als technisch adviseur momenteel bezig hou met expertises en bemiddeling bij geschillen en conflicten. Een job die perfect aansluit bij mijn passie.”

Dominique Versluys

Architect – Deskundige – Erkend bemiddelaar – Zaakvoerder