Hou mij op de hoogte

Logo UHasselt

menu

Biomedische wetenschappen


Biomedische wetenschappen

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

AFGESTUDEERDEN BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN GETUIGEN

“De combinatie van een academische opleiding in de biomedische wetenschappen, medische achtergrondkennis en de kennis van aanpak van wetenschappelijk onderzoek vormen een goede basis voor de uitbouw van mijn functie en mijn verdere loopbaan.
Een biomedicus vervult een brugfunctie tussen klinische praktijk en onderzoek.”
Sofie Smeets, alumnus 2003 

Sofie Smeets s afgestudeerd in 2003. Daarna behaalde ze nog een Master of Management aan de UHasselt en ging onmiddellijk aan de slag als stafmedewerker medisch beleid bij het Jessa Ziekenhuis (Hasselt).
Huidige functie: stafmedewerker van de algemeen directeur van het Jessa Ziekenhuis, Hasselt


“Door mijn passie voor biologie en mijn interesse in geneeskunde koos ik uiteindelijk om biomedische wetenschappen te gaan studeren. Een beslissing waar ik nooit spijt van heb gehad want deze studie lag me echt.”
Laura De Bock, alumnus 2009

Laura De Bock is afgestudeerd in 2009.
Huidige functie: het doctoraatsbursaal UHasselt.

“Het boeide me om te weten te komen hoe ons menselijk lichaam functioneert. Dit wordt hier tot in de kleinste details bestudeerd: van genen tot eiwitten naar cellen en organismen.
Nu krijg ik de kans om in BIOMED de link te leggen met het bedrijfsleven. Deze contacten leiden tot nieuwe contracten voor research projecten. Deelnemen aan workshops, congressen, evenementen … in binnen en buitenland zijn dan ook belangrijk. Een boeiende en uiterst gevarieerde job.”
Inge Smolders, alumnus 2003

Inge Smolders is afgestudeerd in 2003. Daarna werd ze begeleider/tutor en doctoraatsassistent aan de UHasselt.
Huidige functie: business developer (Biomed) en project manager LifeTechLimburg (Bioville), Diepenbeek.


“In de masteropleiding wordt de kennis uit de bachelorjaren vertaald naar de praktijk. Ik deed mijn stage bij het ZOL in Genk. De stage bood mijn enorme uitdagingen in een enthousiaste werkomgeving. Wat ik vooral op prijs stel van de UHasselt, is dat ik geleerd heb om zelfstandig te werken, de persoonlijke aanpak. Ik heb er ook talrijke vrienden gemaakt.”
Katleen Tomsin, alumnus 2009

Katleen Tomsin is afgestudeerd in 2009.
Huidige functie: doctoraatsbursaal UHasselt en aan de slag bij het Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL Genk)

“Met een master in de biomedische wetenschappen kun je alle kanten uit: puur onderzoek, maar ook wetenschappelijk beleid en gezondheidsbeleid, gezondheidspreventie en -promotie, wetenschapscommunicatie, educatie van patiënten en zorgverleners, enz. Je krijgt een stevige basis mee, met de nodige wetenschappelijke en communicatieve vaardigheden.”
Frederik Houben, alumnus 2003

Frederik Houben is afgestudeerd in 2003. Hij was medisch milieudeskundige bij het Lokaal Gezondheidsoverleg Oost-Vlaanderen, gedoctoreerd aan Maastricht University, provinciaal coördinator kankerprojecten bij het Limburgs Gezondheidsoverleg, Hasselt en projectmedewerker infotheek bij het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo (Sint-Truiden).
Huidige functie: Coördinator ERNAH (Euregionaal Referentiecentrum Niet-Aangeboren Hersenletsels) bij Hogeschool PXL


“De ervaringen opgedaan tijdens mijn verscheidene stages zijn zeer nuttig geweest om me een duidelijk beeld te vormen van welk onderzoek mij interesseert, maar ook om snel zelfstandig onderzoek te kunnen uitvoeren. Met biomedische wetenschappen heb ik dus een goede start genomen voor een verdere wetenschappelijke loopbaan.”
Sara Walbers, alumnus 2009

Sara Walbers is afgestudeerd in 2009. Ze volgde een schakelprogramma na haar professionele bachelor biotechnologie.
Huidige functie: research associate bij ReGenesys (biotechbedrijf in Heverlee)

“De loopbaanmogelijkheden zijn zeer divers en de opleiding biomedische wetenschappen biedt veel perspectieven.”
Kristel Diepvens, alumnus 2003

Kristel Diepvens is afgestudeerd in 2003.
Huidige functie: stafmedewerker medisch beleid in het Jessa Ziekenhuis, Hasselt


“Vooral door het gevarieerde werk en dank zij verschillende uitdagingen die ik in deze jaren kreeg, heb ik veel geleerd over de activiteiten van de verschillende departementen binnen het bedrijf.”
Lore Gijsen, alumnus 2003

Lore Gijsen is afgestudeerd in 2003.
Huidige functie: werkzaam bij ThromboGenics nv (biofarmaceutisch bedrijf), Leuven

“Tijdens de masteropleiding kreeg ik de smaak te pakken voor onderzoek; en dit door het oplossen van probleemgestuurde onderzoekscasusssen, het lezen en het bespreken van wetenschappelijke tijdschriftartikels, en stages binnen verschillende onderzoeksgroepen.” 
Raf Donders, alumnus 2009

Raf Donders is afgestudeerd in 2009.
Huidige functie: doctoraatsbursaal UHasselt