Hou mij op de hoogte

Logo UHasselt

menu

Biomedische wetenschappen


Biomedische wetenschappen

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

AFGESTUDEERDEN BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN GETUIGEN

“Wetenschap heeft van jongs af al in mijn bloed gezeten. Hoe beïnvloeden externe factoren het menselijk lichaam? Daarom was de keuze voor een opleiding in de biomedische wetenschappen snel gemaakt. Momenteel werk ik als Process Analyst, waar ik insta voor allerlei statistische analyses en data management. Genzyme is een biotech bedrijf verantwoordelijk voor de productie van eiwit therapiën voor zeldzame erfelijke aandoeningen.”

Rob Robeyns
Afgestudeerd in: 2010
BMW - Milieu en gezondheid
Huidige functie: Process Analyst (Genzyme)


“Initieel wou ik me graag verdiepen in het fundamenteel onderzoek maar als snel bleek dit toch niets voor mij te zijn. Daarom heb ik ervoor gekozen om onmiddellijk na het behalen van mijn masterdiploma me op de arbeidsmarkt te begeven. Ik ben gestart als laboratoriumtechnoloog op de afdeling pneumologie in UZ Leuven. Hier leerde ik de longfunctie meten bij patiënten. Nadien heb ik de opportuniteit gehad om binnen dezelfde afdeling als clinical trial assistant (CTA) te werken. Als CTA ondersteun je de hoofdonderzoeker in administratieve en praktische taken die komen kijken bij het uitvoeren van klinische studies. Na 2 jaar ervaring in ziekenhuis ben ik aan de slag gegaan als clinical research associate (CRA) in de farmaceutische sector. Als CRA kom je in ziekenhuizen over heel het land, soms zelfs in het buitenland. Een van de vele taken is ervoor zorgen dat de hoofonderzoeker het studieprotocol volgt voor de veiligheid van de patiënt. CRA is een boeiende en uitdagende job.”

Laurence Vrancken
Afgestudeerd in: 2010
BMW - Milieu en gezondheid
Huidige functie: Senior Clinical Trial Assistant (CTA)

“Ik koos voor de opleiding Biomedische wetenschappen omdat de werking van het menselijk lichaam me al van kindsaf aan fascineerde. Na mijn seniorstage op de afdeling gynaecolgie in het ZOL in Genk wist ik dan ook snel dat ik verder wou in deze sector en graag onderzoek wou combineren met patiëntencontact. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen in het aZM in Maastricht, waar ik onderzoek verricht naar het cardiaal en cardiometabool herstel van het hart na preeclampsie. De hartecho’s die ik daarbij zelf bij mijn patiënten maak zijn hierbij een leuk pluspunt!”

Jolien Oben
Afgestudeerd in: 2012
BMW - Klinische moleculaire wetenschappen
Huidige functie: Echocardiografist en PhD student aZM


“My dream was to find a cure to difficult diseases such as cancer and heart diseases, and I found that the first step to provide a cure is to identify the target. I chose Clinical molecular Science program as we study the molecular basis of different diseases so that we can identify molecular targets for therapy. I came all the way from Egypt to join this program and to achieve my dream, I graduated in 2015 and I got the second best master thesis prize at the Belgian Nuclear Research Center. Now I am doing my PhD trying to find an effective therapy for atherosclerosis. After finishing my PhD I want to work in the research and development in a pharmaceutical company to work on finding cures for diseases.”

Raghda Ramadan 
Afgestudeerd in: 2015
BMW - Clinical Molecular Sciences
Huidige functie: PhD student at Ghent University

“De opleiding biomedische wetenschappen heeft een sterk multidisciplinair karakter. Je bestudeert het menselijk lichaam en zijn complexe moleculaire processen niet enkel vanuit een biologisch perspectief, maar ook de chemie en fysica die schuil gaan achter dit wonderbaarlijk functioneren worden onder de loep genomen. Je leert het lichaam identificeren als zijnde zachte materie, die bijzondere eigenschappen kan voortbrengen als gevolg van de juiste krachtenbalans op de nanoschaal. Elk molecule leer je opbreken tot individuele atomaire bijdragen om zo een dieper inzicht te verwerven in ons dynamisch schouwspel. Voor mezelf is gebleken dat de kennis hieromtrent ook kan worden ingezet binnen andere takken van de wetenschap. Als doctoranda probeer ik vandaag vanuit mijn brede achtergrond in zachte materie bij te dragen tot het fundamenteel begrijpen van organisch-anorganische “perovskieten” en hun inzetbaarheid in hernieuwbare energie.”

Aslihan Babayigit
Afgestudeerd in: 2015
BMW - Bio-electronica en Nanotechnologie
Huidige functie: Doctoranda

“De mogelijkheden en de impact die je als biomedicus op de maatschappij kan hebben, interesseerden mij het meeste aan deze opleiding. Na mijn master specialiseerde ik me verder in international business en social innovation met een tweede master. Vandaag werk ik aan projecten van gezondheidszorg, social innovation en TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) in het Europees Parlement.”

Wouter Vanoppré
Afgestudeerd in: 2014
BMW - Bio-elektronica en nanotechnologie
Huidige functie: Internship in het Europees Parlement

“Aangezien de levenswetenschappen mij altijd zeer sterk hebben aangesproken, heb ik dan ook niet getwijfeld om deze studierichting aan te vatten. Na enkele zeer boeiende en uitdagende stages in zowel ziekenhuizen alsook universiteiten, koos ik ervoor om te gaan lesgeven in de wetenschappen. Het overbrengen van kennis en vaardigheden bij jongeren in mijn job als leerkracht is waar ik iedere dag voldoening uit haal.”

Frank Stakenborg
Afgestudeerd in: 2012
BMW - Klinische moleculaire wetenschappen
Huidige functie: Leerkracht

“We studied a wide range of scientific domains and associated techniques and looked critically at scientific publications. These two factors were of overriding importance in getting my current job as GLP auditor at Johnson & Johnson, Janssen Pharmaceutica NV. My responsibility is the evaluation and design of a whole range of pharmaceutical studies.”

Raf Vandeweyer
Johnson & Johnson, Beerse (Belgium)

“People are often exposed during a long time before a disease is spotted. Therefore it is important when designing a model of prevention, to get an insight of our exposure in our environment. The specialization of Environmental Health Sciences is a perfect way to increase knowledge in gene-environment interactions.” 

Sharareh Hosseinzadeh
Master student of Toronto (Canada)

“I started in January a PhD at Leiden University, the aim is to do research on respiratory immunology. The Environmental Health Sciences master programme integrates teaching and training within the scope of cross-border molecular biomedical research and the opportunity to actually participate in ongoing research.”

Tinne Mertens
Leiden University (the Netherlands)