Hou mij op de hoogte

Logo UHasselt

menu

Geneeskunde


Geneeskunde

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

AFGESTUDEERDEN GENEESKUNDE GETUIGEN

 

“De studiehouding die aangeleerd wordt, is een voordeel voor je vervolgopleiding. Je leert leerstof bijhouden en verwerken (maar eveneens dat er voldoende tijd moet zijn voor ontspanning), waardoor de overgang naar een andere universiteit voor de meeste van ons geen enkel probleem vormde.”
Tine Opsomer, alumnus 2009 

Tine Opsomer is afgestudeerd als bachelor in 2009. Momenteel is Tine arts specialist, urgentiegeneeskunde (VUB).


“Vooral de opleiding in kleine groepen sprak me aan, waardoor er snel een nauwe band met je medestudenten en docenten ontstaat. Het systeem van begeleide zelfstudie zet je aan zélf in actie te schieten en samen met je collega’s na te denken over de opdrachten die de professor bij de leerstof formuleerde.”
Martine Agten, alumnus 2008

Martine Agten is afgestudeerd als bachelor in 2008. Haar huidige functie is huisarts in een groepspraktijk in Hasselt.

“Tijdens mijn bacheloropleiding geneeskunde deed ik een inleefstage in India. Een unieke kans om geneeskunde in een ontwikkelingsland te ervaren. De beperkte middelen die we er ter beschikking hadden, staan in groot contrast met de vele technische onderzoeken/mogelijkheden in de Westerse geneeskunde. Hierdoor leerde ik anders naar geneeskunde te kijken. Geneeskunde beoefenen, is meer dan een diagnose stellen of onderzoeken aanvragen. Het is ook: je afvragen wat je voor een patiënt kunt betekenen. Ook dit is belangrijk in je opleiding tot arts!”
Michiel Gerits, alumnus 2008

Michiel Gerits is afgestudeerd als bachelor in 2008. Hij is op dit moment huisarts.

“Door de leerstof vanaf dag één te toetsen aan de klinische praktijk, door de frequente stages en bedside teaching in het ziekenhuis ben je van bij de start tegelijk zowel student geneeskunde als arts in opleiding.”
Koen Ameloot, alumnus 2005

Koen Ameloot is afgestudeerd als bachelor in 2005. Hij werkt nu als arts specialist op de afdeling Cardiologie in het UZ Leuven.