Logo UHasselt

menu

Interieurarchitectuur


Interieurarchitectuur

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

AFGESTUDEERDEN INTERIEURARCHITECTUUR GETUIGEN

"Interieurarchitecte zijn is een creatieve, boeiende job waarbij een gevarieerd ontwerpproces wordt doorlopen. Zo komen de aspecten concept, ontwerp, visualisatie, planuitwerking, dialoog met de opdrachtgever en uitvoerders, opvolging van de werken aan bod. Deze afwisseling tussen de verschillende aspecten spreekt mij sterk aan. Het zorgt er namelijk voor dat elk project een nieuwe uitdaging is, waarbij je geboeid blijft van het begin tot het einde, en je je tot in de kleinste details verdiept.

Dankzij de brede basis die ik kreeg tijdens mijn vierjarige opleiding, zowel theoretisch als praktisch, was ik grondig voorbereid op mijn huidige functie. En natuurlijk ook niet te vergeten: de onmisbare ervaring die ik opdeed in mijn laatste jaar op mijn stageplaats. Deze verworven vaardigheden zorgen ervoor dat ik vandaag sterk in mijn schoenen sta t.o.v. de verschillende partijen doorheen het ontwerpproces."

Nathalie Baeten, alumnus 2011

Loopbaan: bijkomende opleiding Specifieke lerarenopleiding aan het CVO Limlo (Diepenbeek)
Huidige Functie: zelfstandig interieurarchitect bij Dhoore-Vanweert architecten (Hasselt)

"Binnen PUUR interieurarchitecten werk ik als senior ontwerper mee aan concepten voor diverse projecten, gaande van woningen, kantoren, winkels tot publieke gebouwen. Als senior ontwerper ben ik betrokken in alle fases van het project en kan zo bijdragen tot de realisatie van sterke ruimtelijke concepten voor diverse interieurs. Dankzij mijn opleiding interieurarchitectuur heb ik mij als een conceptuele ontwerper met voldoende technische bagage kunnen ontwikkelen waardoor ik in mijn huidige functie sterk kan terugvallen op die vaardigheden."

Andries Camps, alumnus 2009

Loopbaan: bijkomende opleiding bij Syntra als tuinontwerper in avondonderwijs
Huidige functie: zelfstandig interieurarchitect bij PUUR interieurarchitecten en werkend aan eigen projecten

"Als interieurarchitect laat ik me leiden door mijn passie voor het creëren van ruimtelijke belevingen binnen de bebouwde omgeving. Als een verwonderd kind ga ik op zoek: niet
bevooroordeeld, zoekend naar de essentie. Ook al leidt dit tot atypische, out-of-the-box ideeën, vaak vormen deze de aanleiding tot de juiste antwoorden op het vraagstuk. Als interieurarchitecten voeren we een dialoog, een dialoog met ruimte, beleving en ideeën. We zijn een moderator tussen deze dialoog en de wens van de opdrachtgever. In mijn opleiding als interieurarchitect heb ik een stevige voedingsbodem kunnen ontwikkelen om concepten en ontwerpen vorm te geven waarbij de beleving van de gebruiker centraal staat.”

Ward Bergen, alumnus 2002

Loopbaan: gestart in 2002 als freelancer, bijkomende opleiding voortgezette opleiding meubelontwerp aan de Katholieke Hogeschool Mechelen. vanaf 2005 tot 2011 senior interieurarchitect en projectverantwoordelijke MARCH + Partners (Maastricht, Nederland). 2012 oprichter GeWoon-ontwerpers
Huidige Functie: praktijkassistent in de studio ontwerpen (Universiteit Hasselt, interieurarchitectuur) en mede-oprichter L27 architecture & interior (Hasselt + Maastricht)