Hou mij op de hoogte

Logo UHasselt

menu

Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie


Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

AFGESTUDEERDEN REVALIDATIEWETENSCHAPPEN EN KINESITHERAPIE GETUIGEN


“Doorheen de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie doe je uiteraard zeer veel klinische ervaring op en wordt je getraind om mensen, met allerlei aandoeningen, beter te maken via beweging en oefentherapie. Ook leer je op een kritische en wetenschappelijke manier naar revalidatietechnieken te kijken. Die kennis gebruik ik nu in mijn huidige job, waar ik wetenschappelijk onderzoek doe naar revalidatie in Multiple Sclerose. Op die manier kan ik via mijn training in de opleiding vandaag bijdragen aan de revalidatie van morgen.”
Charly Keytsman, alumnus 2013

Charly Keytsman is afgestudeerd in 2013.
Loopbaan: zelfstandig kinesitherapeut te Hoepertingen, 2013-2014. Doctoraatsbursaal UHasselt: Cardiorespiratoire revalidatie bij personen met MS, 2014-2018.

“Ik heb een aantal jaar geleden zeer bewust voor de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie gekozen. De belangrijkste reden was omdat ik actief met mensen wou werken en dit specifiek in de gezondheidszorg. En dat kon in deze opleiding! Bovendien verwerf je niet alleen kinesitherapeutische vaardigheden, maar ook onderzoeksvaardigheden. In de laatste twee jaar werk je aan je masterthesis, waardoor je meer voeling krijgt met wetenschappelijk onderzoek binnen de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Mijn interesse in dit laatste werd zodanig aangewakkerd dat ik nadien mijn aanvraag voor een doctoraatsbeurs heb ingediend. Nu werk ik als doctoraatsstudent aan de UHasselt en verricht ik onderzoek naar de arm-hand functie bij personen met Multiple Sclerose.”
Ilse Lamers, alumnus 2008 

Ilse Lamers is afgestudeerd in 2008.
Loopbaan: zelfstandige praktijk Genk, Peer - onderzoeksmedewerker project Revalidatierobotica II - doctoraatsbursaal UHasselt: Bovenste lidmaat functie bij MS-patiënten 


“Vol energie begon ik aan de opleiding, maar vooral het enthousiasme en de kennis van de docenten hebben me enorm aangesproken en tegelijkertijd een zeer goede theoretische en praktische basis gegeven. In 1997 studeerde ik af en ben ik eigenlijk onmiddellijk in de sportwereld gerold als kinesitherapeut van de nationale zwemploeg en het basketbalteam van Bree. Later ben ik dan in de tenniswereld terechtgekomen als kinesitherapeut van o.a. Kim Clijsters en het Fed Cup team. Kinesitherapie is een zeer dynamisch beroep waarin levenslange bijscholing een absolute noodzaak is. In deze context ben ik ook betrokken bij enkele bijscholingen die de opleiding revalidatiewetenschappen & kinesitherapie van de Universiteit Hasselt inricht.”
Sam Verslegers, alumnus 1997

Sam Verslegers is afgestudeerd in 1997.
Loopbaan: eigen groepspraktijk Bree - kinesitherapeut van het nationale zwemteam, basketbalteam Bree, Belgisch Fed Cup team en tijdens de Olympische spelen 2012 - therapeut van Kim Clijsters.

“In juni 2008 ben ik afgestudeerd als kinesitherapeute. Door mijn opleiding beschikte ik over een goede basiskennis en vooral veel praktische vaardigheden. Dit leidde ertoe dat ik onmiddellijk kon starten in een zelfstandige groepspraktijk. Vanuit de opleiding kreeg ik de goede raad om nog enkele specialisatieopleidingen te volgen. Dat heb ik dan ook gedaan (manuele therapie, lymfedrainage Vodder, spierkettingen Busquet). De combinatie van cursussen volgen en het werken met patiënten kan ik iedereen aanraden. Er zijn ontzettend veel doorgroeimogelijkheden, voor ieder wat wils! Na vier jaar werken in een groepspraktijk, heb ik sinds twee maanden mijn eigen praktijk opgestart. Een grote sprong, maar kinesitherapie is een vakgebied waar toekomst in zit!”
Charlot Mertens, alumnus 2008

Charlot Mertens is afgestudeerd in 2008.
Loopbaan: zelfstandige praktijk Olen - eigen praktijk Lichtaart.