Logo UHasselt

menu

Toegepaste economische wetenschappen


Toegepaste economische wetenschappen

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

BACHELOROPLEIDING

De bacheloropleiding in de TEW legt het fundament van de moderne bedrijfseconoom en strategisch manager. Daarom zet de opleiding van bij de aanvang in op concrete bedrijfsvraagstukken en opportuniteiten om jou te leren een moderne analytische kijk op deze vraagstukken te ontwikkelen. Bovendien biedt deze opleiding jou de kans om de nodige analytische en strategische vaardigheden te ontwikkelen.

In de eerste bachelorjaren verwerf je een stevige basiskennis in verschillende relevante studiedomeinen: microen macro-economie, boekhouden, management accounting en financiƫn. Waar kan, wordt gebruikgemaakt van de arbeidsmarkt als oefenterrein. Daarnaast wordt je wiskundig vermogen aangesterkt en is er aandacht voor algemeen vormende disciplines zoals talen, rechten en gedragswetenschappen. In het derde bachelorjaar gebruik je de verworven kennis om zelfstandig onderzoek uit te voeren. Je kiest voor het eerst ook een aantal keuzeopleidingsonderdelen die je aanmoedigen om na te denken over de afstudeerrichting in de masteropleiding.

Het eerste bachelorjaar is grotendeels gemeenschappelijkĀ met het eerste bachelorjaar handelsingenieur en handelsingenieur in de beleidsinformatica. Wil je na het eerste jaar van opleiding veranderen en overstappen naar handelsingenieur of handelsingenieur in de beleidsinformatica dan kun je dit mits een aangepast programma.