Architectuur

De opleiding architectuur ontleed

VOORKENNIS

Er wordt voor de opleiding Architectuur aangeraden dat je 4u (of meer) wiskunde in het secundair onderwijs had, en een goede basis voor wetenschappen. Dit biedt echter geen garantie op slagen, net zoals iemand met een vooropleiding met minder wiskunde toch een mooi parcours kan afleggen binnen de opleiding: veel hangt af immers van de motivatie en inzet van de student. Wel is het zo dat een zekere basis in wiskunde en wetenschappen mooi meegenomen is: er wordt immers wel wat analytisch en abstract denkvermogen van jou als student verwacht.

Wie minder dan 4u wiskunde per week gehad heeft en maar een beperkte basis voor wetenschappen zal tijdens het jaar hard moeten werken (en de hoorcolleges en werkzittingen optimaal dienen te benutten) en wordt zeer sterk aangeraden deel te nemen aan de septembercursus wiskunde en/of chemie, voor de start van het academiejaar. Ook wie zijn kennis van wiskunde of wetenschappen wil opfrissen is welkom!

Meer info, zie uhasselt.be/Septembercursussen