Hou mij op de hoogte

Logo UHasselt

menu

Rechten


Rechten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

ERASMUS

De wereld is een fascinerende plek! Daarom bieden we je de kans om tijdens je studies een gedeelte van je opleiding in het buitenland door te brengen.


In het kader van Erasmus kun je in je masterjaren een semester of een volledig academiejaar aan een buitenlandse gastuniversiteit doorbrengen. De faculteit Rechten heeft meer dan vijftig plaatsen aan een vijftiental partneruniversiteiten, zoals onder meer:

  • Universidad Católica de San Vicente Mártir (Valencia, Spanje),
  • Universidade Nova de Lisboa (Portugal),
  • The John Paul II Catholic University of Lublin (Polen),
  • Universität Passau (Duitsland),
  • Université de Rennes (Frankrijk),
  • Università degli Studi di Firenze.
  • Het is zelfs mogelijk om een semester op uitwisseling te gaan naar de prestigieuze Universidade Presbiteriana Mackenzie in São Paulo, Brazilië!

Als je in het buitenland studeert, moet je aan de gastuniversiteit geen inschrijvingsgeld betalen. Je blijft immers student aan de UHasselt en je betaalt hier je collegegeld. Afhankelijk van je bestemming krijg je ook een beurs die een flink stuk van je kosten dekt. Je studieperiode aan de partneruniversiteit wordt, na goedkeuring van het gekozen studiepakket, academisch erkend.


Je kan als eerste masterstudent ook je verplichte stage in het buitenland doorlopen. Dat doe je dan in de zomermaanden tussen eerste en tweede master. Zo kan je deel uitmaken van de Law Clinic van Stellenbosch University in Zuid-Afrika. Een buitenlands verblijf is niet enkel een persoonlijke verrijking, het vergroot ook je kansen op de geglobaliseerde arbeidsmarkt. Een buitenlandse uitwisseling toont aan dat je zelfstandig, verantwoordelijk en vindingrijk bent én dat je in een internationale context kunt werken.

Meer info?
Contacteer: ingrid.vrancken@uhasselt.be

Diego Serré getuigt
Academiejaar 2019-2020 (eerste semester)

"De Waalse hoofdstad is een combinatie van een echte studentenstad met een knap staaltje natuur. Bij aankomst werd ik meteen gekust en geknuffeld, van een cultuurshock in eigen land gesproken. Het toont meteen de warme Waalse gastvrijheid aan. De studenten stonden ons met raad en daad bij doorheen ons Waals avontuurtje. Ook het contact met de proffen en het ondersteunend academisch personeel verliep in een zeer aimabele en comfortabele sfeer. Zo werd er steevast rekening met ons gehouden en werden we zo goed als mogelijk ondersteund. Stiekem denk ik dat ze ook hun uiterste best deden om enkele zinnen Nederlands te verwerken in hun lessen, en dat verliep veelal met “de tenen in de neus” zoals een sympathieke assistente eens zei. Sinterklaas bestaat niet zegt u? Dan bent u nog niet in Namen geweest. Het is een echt studentenfeest, waarvoor men zelfs een halve dag vrij krijgt! Voor onze dagelijkse liters water was het aankloppen bij de ‘Barnabeer’, het omgedoopte stamcafé van alle Erasmusstudenten. Vanaf de citadel heb je een buitengewoon uitzicht over de gehele stad, zeker bij zonsondergang. Naast de citadel zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden, waaronder het Waals parlement! Het was een geweldige ervaring waarbij ik hele warme mensen heb mogen ontmoeten en nog warmere herinneringen heb mogen maken.”

Nog meer ervaringen lezen?

Bestemming Verslag
Silesia 2018-2019  Jakke Mathijs
Namen 2019-2020  Diego Serré
Firenze 2019-2020  Dennis Broeders
Rennes 2019-2020  Elise Reynders

Studenten getuigen over hun deelname aan een zomercursus

Bestemming Verslag           
Oxford 2012-2013  Elena Helsen           
Tallinn 2012-2013  Lize Stephani
Oxford-Cambridge 2013-2014  Frederic Vandebroek
Tallinn 2014-2015  Anneleen Peters