Logo UHasselt

menu

Informatica


Informatica

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

INTERNATIONALISERING

Informatica kent geen grenzen. Ook de opleiding heeft internationale aspecten die je onder meer terugvindt in de internationale Engelstalige zomerschool en het contact met buitenlandse bedrijven en internationale onderzoekers en gastsprekers. Zelf kun je ook je grenzen verleggen door deel te nemen aan een buitenlandse stage of aan het ERASMUS-programma.

Alle bacheloropleidingen in de faculteit Wetenschappen bieden de mogelijkheid om in de zomervakantie tussen het 2de en het 3de bachelorjaar, deel te nemen aan de International Summer School on Smart & Sustainable Economics (I4SE). Deze Engelstalige zomerschool brengt studenten uit meerdere Europese landen samen rond een uitdagend project waarin het opstellen van een business en marketing plan voor een virtueel, maar realistisch product centraal staat. De multidisciplinaire samenstelling van de projectteams zorgt voor een kruisbestuiving van ideeën en visies, mede daar je plan ook rekening moet houden met aspecten als duurzaamheid, ethiek, marktonderzoek… De zomerschool wordt afgesloten met een presentatie van je plannen voor een internationale jury van professoren, ondernemers en studenten. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met interactieve onderwijsvormen, waarbij het onder begeleiding werken in groep veel aan bod zal komen. Het uiteindelijke doel van de zomerschool is immers het verbreden en versterken van je sociale en beroepsskills.

banner

Alle bacheloropleidingen in de faculteit Wetenschappen bieden tevens de mogelijkheid om in het 2de semester van het 3de bachelorjaar “op Erasmus te vertrekken”. Steeds meer studenten zien een buitenlands studieverblijf of -stage als een pluspunt in hun opleiding en als een ideale gelegenheid om hun (sociale) vaardigheden te versterken. En het ruime keuzepallet van meer dan 25 partneruniversiteiten verspreid over heel Europa maakt dat er voor iedereen wel een interessante bestemming beschikbaar is.