Hou mij op de hoogte

Logo UHasselt

menu

Informatica


Informatica

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

VERDERE STUDIEMOGELIJKHEDEN NA DE MASTEROPLEIDING


Andere masteropleidingen aan UHasselt

Je wordt ook rechtstreeks toegelaten tot de Master of Statistics. Voor andere masters dien je misschien te slagen voor een voorbereidingsprogramma alvorens in te stromen, bv. voor de master in de TEW: handelsingenieur in de beleidsinformatica en de master in de mobiliteitswetenschappen. Deze masteropleidingen kun je volgen na je bacheloropleiding in de informatica of na het behalen van je master in de informatica.

 

Doctor in de wetenschappen: informatica

Wie geboeid is door wetenschappelijk onderzoek en een onderzoeksloopbaan wil voorbereiden, kan na het behalen van het masterdiploma een doctoraat in de wetenschappen: informatica voorbereiden. Na het behalen van het doctoraat kun je zowel aan een academische carrière als een onderzoeksloopbaan in de bedrijfswereld beginnen.

 

Lerarenopleiding

Als je eraan denkt om na je studies (of na enkele jaren in het bedrijfsleven of de dienstensector) in het onderwijs te stappen, dan volg je best de lerarenopleiding met specialisatie informatica & wiskunde. De lerarenopleiding van 60 studiepunten wordt gezamenlijk georganiseerd door de UHasselt en het Centrum voor Volwassen Onderwijs (CVO) LIMLO (Diepenbeek). Deze opleiding leidt tot het diploma van leraar. Dit diploma is vereist voor de toegang tot het beroep van leraar in de tweede en de derde graad van het secundair onderwijs. Ook in het hoger onderwijs en in het onderwijs voor sociale promotie (OSP) kan dit diploma door de inrichtende macht vereist worden of als aanbeveling gelden. Als student informatica kun je tijdens je masteropleiding reeds 26 studiepunten opnemen van de 60 studiepunten.