Hou mij op de hoogte

Logo UHasselt

menu

Mobiliteitswetenschappen


Mobiliteitswetenschappen

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

MASTER MOBILITEITSWETENSCHAPPEN

Als master mobiliteitswetenschappen hou je je bezig met het beïnvloeden van mobiliteitskeuzes (de vraag naar mobiliteit) en het organiseren van mobiliteit (het aanbod aan mobiliteit). Voor zowel de vraag als het aanbod, sta je voor de uitdaging om dit zo efficiënt, duurzaam en veilig mogelijk te organiseren en te managen. Daarbij houd je rekening met verschillende aspecten zoals duurzaamheid, de maatschappelijke context, menselijk gedrag, economische factoren, technologische innovatie en infrastructuur.

In de masteropleiding worden je academische onderzoeksmethoden en – technieken verder verdiept. Om je optimaal voor te bereiden op het beroepsleven staan reallifepraktijkcases, een (internationale) stage en de masterproef centraal. Via de praktijkcases en de stage trek je al meteen het werkveld in, doe je ervaring op en ontdek je zelf op welke manier jij jezelf beroepsmatig wilt profileren. Je kan kiezen uit een Nederlandstalige of een internationale Engelstalige masteropleiding.

De Nederlandstalige master mobiliteitswetenschappen bereidt je optimaal voor op een carrière als mobiliteitsdeskundige op de Vlaamse en Nederlandse arbeidsmarkt. Toepassingen die aan bod komen zijn hier duidelijk op afgestemd. Tijdens je masterproef en stage werk je rond actuele cases zoals het nieuwe mobiliteitscirculatieplan van Gent, de impact van een nieuw vervoersplan van de NMBS of het effect van schoolstraten op de verkeersveiligheid.

In de Engelstalige masteropleiding Master of Transportation Sciences ligt de focus op een internationalere oriëntatie. De snelle groei van wereldsteden als Jakarta, Lagos of Beijing brengt mobiliteitsuitdagingen met zich mee op vlak van milieu, beleid, technologie en infrastructuur. Samen met studenten van over heel de wereld zoek je naar innovatieve mobiliteitsoplossingen.

 

 

NVAO accreditatie

De bachelor/master Mobiliteitswetenschappen is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO.