Hou mij op de hoogte

Logo UHasselt

menu

Handelsingenieur in de beleidsinformatica


Handelsingenieur in de beleidsinformatica

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

STUDIEPROGRAMMA MASTEROPLEIDING IN DE BELEIDSINFORMATICA

Tijdens de masteropleiding handelsingenieur in de beleidsinformatica leer je de inzichten uit de bacheloropleiding toepassen en vertalen in een concurrentievoordeel en verschuift de focus van het begrijpen van bedrijven en hun processen naar het zelf ontwerpen van bedrijfsprocessen en de informatie-architectuur. De masteropleiding is opgebouwd uit drie verplichte focustrajecten in het 1e masterjaar en één vrij te kiezen minortraject in het 2e masterjaar. Meer informatie over de 3 focuspunten van beleidsinformatica vind je hier. Naast dit minortraject werk je aan een masterproef rond een zelf gekozen of opgelegd topic uit het domein van beleidsinformatica.

MINOR: een opleiding op maat van je interesses

Naast één keuzevak per masterjaar, biedt de opleiding beleidsinformatica maar liefst 5 minortrajecten aan om je masteropleiding op maat te maken van je eigen interesses.

  • Indien je je vakinhoudelijke kennis wenst uit te breiden, kies je ofwel voor een verbredende minor waarbij je je bedrijfseconomische kennis uitbreidt (vb. finance, marketing, logistiek…), ofwel voor een verdiepende minor waarbij je je kennis over beleidsinformatica aansterkt met ICT of statistiek.
  • De onderzoeksminor kan je volgen als voorbereiding op een academische loopbaan,
  • Een bedrijfsstage van enkele maanden, in binnen- of buitenland, behoort tot de mogelijkheden om je minor mee in te vullen.
  • Tot slot kan je via de minor internationalisering aan een buitenlandse universiteit opleidingsonderdelen opnemen.