Hou mij op de hoogte

Logo UHasselt

menu

Toegepaste economische wetenschappen


Toegepaste economische wetenschappen

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

MASTER OF MANAGEMENT

De Master of Management is een eenjarige internationale masteropleiding (in het Engels). Dit managementprogramma is niet enkel geschikt voor bedrijfseconomische studenten, maar ook voor academische masterstudenten in niet-economische opleidingen, zoals ingenieurswetenschappen, rechten, psychologie… In deze opleiding worden drie specialisaties aangeboden: Business Process Management (BPM), International Marketing Strategy (IMS) en Strategy and Innovation Management (SIM). Aangezien het programma in het Engels verloopt, trekt deze master ook heel wat internationale studenten aan.

Business Process Management (BPM)

In deze specialisatie focus je op het beheersen van informatiesystemen in ondernemingen. Het doel van informatiesystemen is het ondersteunen van beslissingen en het coördineren, beheren, analyseren en visualiseren van informatie. Afgestudeerden zijn klaar voor functies als business analist, consultant…

International Marketing Strategy (IMS)

In deze specialisatie zoom je in op (business-to-business) marketing en strategie in een internationale context. Deze specialisatie gaat dieper in op de marketingstrategie, processen en relaties tussen organisaties, meer expliciet in een internationale context.

Strategy and Innovation Management (SIM)

Deze specialisatie bereid je voor om effectief om te gaan met de huidige, snel veranderende bedrijfsomgeving. Je leert nieuwe strategieën en innovatie- en veranderingsprojecten te ontwikkelen voor verschillende types van organisaties. In aanvulling op algemene opleidingsonderdelen zoals strategie- en innovatiemanagement verwerf je diepgaande kennis in disciplines zoals (open) innovatie, innovatie-ecosystemen, innovatie van bedrijfsmodellen, strategische innovatie, veranderingsmanagement, ondernemerschap en digitale transformatie strategieën.

Beroepsmogelijkheden

Afgestudeerden van dit programma komen terecht in managementfuncties verspreid over de hele wereld. Alumni Business Process Management worden o.a. ICT-consultants of ICT-projectmanagers. Alumni International Marketing Strategy komen eerder terecht in marketing management functies bij high-tech multinationals.

website Master of management